Film Sviňa má titulnú pieseň s folklórnymi prvkami

NETKY.SK • 4 Február 2020, 11:16 • 2 min
Film Sviňa má titulnú pieseň s folklórnymi prvkami

BRATISLAVA - Vo svete vysokej politiky, no ešte vyššej mafie bielych golierov sa odohráva nový slovenský film Sviňa.

slovakia

left justify in out

 

Podľa rovnomenného bestselleru Arpáda Soltésza ho nakrútili Mariana Čengel Solčanská a Rudolf Biermann. Fiktívny príbeh, ktorý by sa mohol stať na Slovensku, ale i v hocijakej inej krajine, bude mať v utorok slávnostnú premiéru v Bratislave.

 

Slávne herecké obsadenie

Nasledovať bude séria predpremiér v Košiciach, Prešove, Poprade, Liptovskom Mikuláši, Ružomberku, Žiline, Banskej Bystrici, Trenčíne, Trnave a Nitre.

 

Ako ďalej uviedla, v každom meste sa osobne predstavia tvorcovia a herci - Jozef Vajda, Diana Mórová, Marko Igonda, Daniel Heriban, Gabriela Marcinková a ďalší, ale aj mladé herečky Daniela Droppová a Petra Dubayová a herec Andrej Remeník, ktorým film Sviňa ponúkol prvú veľkú filmovú skúsenosť.

 

"Všetky tieto predstavenia za účasti hercov a tvorcov sú už vo všetkých mestách viac dní vypredané," poznamenala.

 

Prvky folklóru

Distribučná premiéra filmu v kinách na celom Slovensku je naplánovaná na štvrtok 6. februára.

 

Pri príležitosti uvedenia nového titulu tvorcovia v utorok zverejnili aj titulnú skladbu filmu s názvom Slovensko moje, otčina moja v podaní skupiny Hrdza.

 

Ide o hudobnú skupinu z Prešova, ktorá hrá autorské piesne Slavomíra Gibartiho inšpirované slovenským folklórom s prvkami folku, rocku a vplyvov world music. V roku 2016 sa Hrdza úspešne prebojovala do finále súťaže Česko Slovensko má talent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies