Muž chcel znásilniť mladú ženu, prišiel o pohlavný orgán

NETKY.SK • 4 Február 2020, 14:50 • 2 min
Muž chcel znásilniť mladú ženu, prišiel o pohlavný orgán

Mladá žena odrezala penis mužovi, ktorý sa ju podľa jej slov pokúsil znásilniť. Žena sa podľa polície bránila nožom voči napadnutiu muža, ktorý sa v čase keď bola sama doma vlámal do jej domu v provincii Pandžáb v strednej časti Pakistanu a pokúsil sa zmocniť sa jej.

slovakia

left justify in out

Žena sa snažila utiecť

Pred násilníkom 25-ročná žena najskôr utiekla do kuchyne. Tam schmatla nôž a mužovi ním odrezala penis, keď sa ju opäť pokúsil napadnúť, uviedol príslušník polície. Dvadsaťosem ročného muža previezli do nemocnice v meste Faisalábád. Polícia ho plánuje vypočuť, keď sa jeho zdravotný stav zlepší. 

 

Slabé zákony spôsobujú vysokú mieru znásilnení

V Pakistane každoročne znásilnia stovky žien. Páchatelia týchto činov sú však len zriedka potrestaní, a to pre v tomto smere slabé zákony i zložitý proces trestného stíhania, uviedol Výbor pre ľudské práva v Pakistane.

Obete sú pritom často aj obviňované z toho, že si znásilnenie samy zapríčinili tým, že sa s mužmi stretávali, na čo sa v konzervatívnej moslimskej spoločnosti všeobecne pozerá s nevôľou. Mnohé zo žien preto volia radšej mlčanie a znásilnenie ani neohlásia na polícii, aby sa vyhli verejnej potupe, vysvetľuje ľudskoprávna organizácia Aurat Foundation.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies