Spoznaj Slovensko vďaka festivalu Hory a Mesto

NETKY.SK • 4 Február 2020, 17:15 • 2 min
Spoznaj Slovensko vďaka festivalu Hory a Mesto

Slovensko je krajina mnohých tvárí. Nájdete v nej moderné mestá, ale aj nádhernú prírodu, ktorú by bola škoda neprebádať. Festival Hory a mesto sa pravidelne usporadúva v Bratislave, má však oveľa väčšie pôsobenie, a to na medzinárodnej úrovni. Tento rok sa prvýkrát uskutoční aj v meste Sládkovičovo v Trnavskom kraji.

slovakia

left justify in out

Organizátori sa rozhodli udomácniť  športovo-kultúrny festival aj na západnom Slovensku, kde podujatie takéhoto rozsiahleho formátu nemá konkurenciu. Počas troch dní budú môcť návštevníci spoznať nie len Slovenskú, ale aj svetovú prírodu. Hostia priblížia mládeži, ale aj dospelým rôzne kúty sveta, ktoré navštívili, faunu a flóru, a tiež športy realizujúce sa v prírode.

 

img

 

Program 18. február

V utorok 18. februára prerozprávajú svoje horolezecké zážitky reprezentanti Ondrej Húserka a Jozef Krištoffy, ktorí zdolali horu s naozaj divokou históriou - Cerro Torre v Patagónii. "Liezli sme po skale, po ktorej tiekol potok a okolo nás lietal ľad vo veľkosti chladničiek," popisuje zážitky Krištoffy. Okrem 5 dňového zdolávania Cerro Torre horolezci priblížia aj ďalšie skúsenosti pri preliezaní iných stien, či úteku zo steny v poslednej chvíli pred silným zvratom počasia. Súčasťou utorkového programu bude aj premietanie filmu "The Dawn Wall". Film rozpovie neuveriteľný príbeh amerických dobrodruhov, ktorí strávili šesť rokov pripravovaním sa na zdolanie 1000 metrovej riskantnej cesty The Dawn Wall. Pri záverečnom pokuse, ktorý sledoval celý svet, čelí Caldwell okamihu pravdy.

 

img

Kempovanie na Dawn Wall

 

Program 19. február

V stredu 19. februára takisto prebehne premiéra dvoch filmov, vďaka ktorým diváci zabudnú na mestský život a ponoria sa do sveta extrémnych športov či prebádajú slovenskú prírodu. Dokument "Medvede vo Veľkej Fatre" priblíži život zoológov a ochranárov, ktorí monitorujú život najväčšieho predátora Slovenska, medveďa hnedého. Na svoje si prídu aj milovníci cyklistiky. Americký film "Unreal" ponúka dychberúce zábery s úžasnými detailmi zobrazujú život freeriderov, ktorí sa oslobodili od každodenného života a vstúpili do dobrodružného sveta horských bicyklov.

 

 

Festivalu Hory a Mesto sa zúčastnia aj traja hostia – zoológ Juraj Žiak, člen reprezentácie Slovenského horolezeckého spolku JAMES Ondrej Húserka a Jozef Krištoffy, ktorý je tiež členom spolku JAMES. Ich prednášky o faune a flóre v návštevníkoch vyvolajú pocit vďačnosti za všetko, čo slovenská zem, ale aj naša planéta ponúka. Lístky môžete získať na mieste konania udalosti v budove Inovatech Sládkovičovo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies