Môže januárová posila hrať za nový tím v osemfinále?

NETKY.SK • 3 Február 2020, 16:34 • 2 min
Môže januárová posila hrať za nový tím v osemfinále?

Dilema, ktorá sa riešila v Lige majstrov aj Európskej lige UEFA veľmi dlho. Pravidlá sa mali donedávna tak, že pokiaľ hráč prestúpil počas zimného obdobia do klubu, ktorý je účastníkom vyraďovačky jedného z dvoch európskych pohárov, nemohol za tento klub v danej sezóne už nastúpiť.

slovakia

left justify in out

Minulosť

Problémom bolo totiž to, že súpisky sa na daný ročník oboch európskych súťaží podávali na schválenie ešte pred oficiálnym začiatkom bojov v základných skupinách. Bolo teda jasné, že hráč, ktorý sa k tímu pripojil až v januári, mohol jeho farby obliekať iba v domácich súťažiach. Toto bolo zaužívané pravidlo, ktoré platilo od nepamäti.

 

img

 

Max 3

Avšak aj futbal sa vyvíja, a k tomu sa museli prispôsobiť aj pravidlá. Len pred pár rokmi UEFA schválila pre všetky kluby, že počas konania súťaže môže každý jeden tím zaregistrovať ešte maximálne troch nových hráčov do svojho kádra.

 

img

 

Nové pravidlo

Od minulého ročníka však platí, že už nezáleží na tom, či niektorý z nových hráčov obliekal počas danej sezóny dres iného klubu v Lige majstrov alebo Európskej ligy. Kluby musia najneskôr do dnešného dňa (3.2. 2020) do polnoci oznámiť mená nových hráčov na súpiske, ktorí môžu následne vo februári nastúpiť za nových zamestnávateľov. 

 

img

 

Krok dopredu

UEFA sa takýmto krokom zrejme snažila spopulárniť zimné kolo prestupových jednaní. Mnohí hráči, ktorí rozmýšľali o prestupe do nového klubu sa tak vždy rozhodovali až po sezóne, pretože ešte chceli hrať v jednej z európskych súťaží. Po novom to už nie je prekážka.

 

Najväčšie zimné prestupy

Hráči ako Erling Braut Haaland či Bruno Fernandes, najväčšie prestupové bomby zimy, tak môžu za svoje nové kluby aj vo februárových vyraďovačkách. Haaland sa v zime sťahoval z Red Bullu Salzburg do Borrusie Dortmund. V osemfinále čaká Nemcov obávaný PSG. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Erling Braut Haaland (@erling.haaland),

 

Bruno Fernandes sa zase sťahoval z Portugalska na britské ostrovy k "červeným diablom". Tí síce Ligu majstrov tento rok nehrajú, ale v osemfinále Európskej ligy ich čaká belgický súper Bruggy.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Bruno Fernandes (@brunofernandes.10),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies