Andrej Danko sa ospravedlnil prezidentke Čaputovej za svoje výroky

NETKY.SK • 4 Február 2020, 18:09 • 2 min
Andrej Danko sa ospravedlnil prezidentke Čaputovej za svoje výroky

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady (NR) SR a SNS Andrej Danko k ospravedlneniu ešte dodal, že došlo k nepochopeniu jeho slov. Od prezidentky chce, aby neslúžila politickým záujmom Progresívneho Slovenska (PS).

slovakia

left justify in out

Verejné ospravedlnenie

"Ospravedlňujem sa aj teraz, či vo vzťahu k Prezidentskému palácu, prezidentke, alebo vo vzťahu k občanom SR, ktorých sa dotklo moje vyjadrenie," povedal Danko na utorkovej tlačovej konferencii. Dodal, že došlo k nepochopeniu jeho slov.

 

img

 

Účelové spletenie slov? 

Poslanec Ondrej Dostál (SaS) vo svojom podaní na parlamentný mandátový a imunitný výbor podľa Danka účelovo splietol slovo úcta so slovom dôstojnosť, ktoré naozaj použil. "Slovo dôstojnosť vnímam ako vážnosť," uviedol s tým, že si želá, aby mal úctu a vážnosť k prezidentke vtedy, keď bude konať v prospech všetkých politických strán. Podľa Danka by mala Čaputová ukázať, že je prezidentkou všetkých občanov.

 

img

 

Nezávislá prezidentka

Danko v tejto súvislosti dodal, že prezidentka prišla do paláca z PS, síce sa v ňom postupne zbavuje ľudí z tohto hnutia, ale podľa Danka je viazaná. "Kampaň si neplatila sama," podotkol s tým, že si váži Prezidentský palác a rešpektuje zvolenú prezidentku. "Chcem však od pani prezidentky, aby neslúžila politickým záujmom Progresívneho Slovenska," doplnil.

 

img

 

Rokovania s ĽSNS

Danka podľa jeho slov šokovalo aj nedávne vyjadrenie prezidentky, ktorá povedala, že by vstúpila do rokovaní s ĽSNS, ak by táto strana vyhrala parlamentné voľby. "Nemyslím si to, čo povedal premiér, že by bola povinná poveriť zostavením vlády Mariana Kotlebu, ak by vyhral voľby, pretože také ustanovenie v zákone neexistuje," povedal Danko, ktorý to vníma ako jej účelové vyjadrenie, pretože Kotleba je politicky izolovaný a bolo potrebné ho legitimizovať. Prezidentku v tejto súvislosti šéf parlamentu vyzval, aby nelegitimizovala Kotlebu a tým nepomáhala PS.

 

img

 

Podnet

Výrokmi Danka sa mal v dnečných hodinách zaoberať mandátový a imunitný výbor, pre nedostatok prítomných členov nebol uznášaniaschopný. Podnet na výbor podal Dostál po tom, ako Danko v pléne počas januárovej schôdze vyhlásil, že nemá "dôstojnosť" voči prezidentke.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies