Rusko plánuje deportovať cudzincov nakazených koronavírusom

NETKY.SK • 3 Február 2020, 11:13 • 2 min
Rusko plánuje deportovať cudzincov nakazených koronavírusom

MOSKVA - Rusko plánuje z krajiny deportovať cudzincov, ktorým diagnostikovali nový koronavírus. Informoval o tom v pondelok ruský premiér Michail Mišustin, píše agentúra AFP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"(Nový koronavírus) bol pridaný na zoznam mimoriadne nebezpečných ochorení. To nám umožní, aby občania zahraničných krajín boli v prípade, že sa u nich toto ochorenie zistí, deportovaní" povedal Mišustin na stretnutí vlády, ktoré vysielali aj ruské televízne stanice.

 

 

Opatrenia na uzatvorenie hraníc?

Pre koronavírus bude odložené aj Ruské investičné fórum, ktoré sa malo konať v polovici februára, dodal Mišustin. "Ako prvé a najdôležitejšie musíme myslieť na bezpečnosť a zdravie našich občanov a účastníkov fóra," poznamenal ruský premiér.

 

"Situácia je pod kontrolou," poznamenal predseda vlády, pričom spomenul opatrenia na uzatvorenie pozemných hraníc, ako aj zastavenie bezvízového turizmu a udeľovania pracovných víz pre Číňanov.

 

Rusko má dva prípady nákazy koronavírusom - sú ním infikovaní čínski občania, ktorí sa nachádzajú v nemocniciach na Sibíri. "Chorí ľudia, ktorým diagnostikovali nebezpečnú nákazu, sú v izolácii a lekári im poskytujú všetku potrebnú starostlivosť," dodal Mišustin.

 

 

Viac než 900 Rusov

Číňan, ktorý je jednou z dvojice nakazených v Rusku, pre miestne médiá povedal, že podmienky v nemocnici vo východosibírskom meste Čita sú nevyhovujúce a že miestni zdravotníci ho bezprostredne neinformovali o tom, že výsledky testov ukázali, že sa nakazil koronavírusom.

 

Ruská vicepremiérka Taťjana Golikovová uviedla, že za posledné dva dni pricestovalo charterovými a bežnými letmi z Číny späť do Ruska viac než 900 Rusov. Rusko plánuje z provincie Chu-pej, ktorá je ohniskom nákazy, evakuovať 130 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona