Tento mladík z FC Barcelona prekonal už tri rekordy klubu

NETKY.SK • 3 Február 2020, 15:02 • 2 min
Tento mladík z FC Barcelona prekonal už tri rekordy klubu

BARCELONA - Nedeľňajší triumf katalánskeho futbalového veľkoklubu FC Barcelona doma nad Levante 2:1 zariadil dvoma gólmi mladý útočník Ansu Fati. Stále iba 17-ročný rodák zo západoafrickej republiky Guinea-Bissau sa tým postaral o ďalší rekord španielskej La Ligy.

slovakia

left justify in out

Toto sa nepodarilo ani Messimu

Ansu Fati sa totiž stal najmladším futbalistom, ktorý v jednom súboji La Ligy dokázal streliť 2 góly. V minulosti sa to nepodarilo ani hviezdnemu Lionelovi Messimu, po ktorého boku aktuálne hráva v A-tíme "blaugranas". Ansu Fati zaznamenal dva presné zásahy v súboji La Ligy vo veku 17 rokov a 94 dní, doterajší rekord držal so 17 rokmi a 115 dňami Juan Miguel Jiménez, vtedy hráč Málagy a aktuálne útočník Betisu Sevilla.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Juan Miguel Jimenez (@juanmi9395),


"Dlhé roky som sledoval Messiho a hrať po jeho boku je splneným snom. Odkedy som prvýkrát prišiel do tímu a vkročil do šatne, spoluhráči robia všetko pre to, aby som to mal ľahšie," prezradil po nedeľňajšom triumfe Ansu Fati. V dueli proti Levante pri oboch góloch ťažil z prihrávok hviezdneho Lionela Messiho.

 

 

Nebol to jeho prvý rekord klubu 
Už v závere augusta sa stal najmladším hráčom FC Barcelona, ktorému sa podarilo skórovať v najvyššej domácej súťaži. Mal vtedy len 16 rokov a 304 dní. O dva týždne neskôr sa stal najmladším futbalistom, ktorý kedy strelil gól na barcelonskom štadióne Camp Nou a v prvej polovici decembra sa zase stal najmladším hráčom s presným zásahom v Lige majstrov, keď sa presadil proti Interu Miláno.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ansu Fati (@ansufati),

 

Vysoká mienka 
Svojho zverenca po nedeľňajšom zápase pochválil aj nový kouč Kataláncov Quique Setién. "Je to hráč s veľkým potenciálom. Dnes nielen prekonal rekord súťaže, ale tímu pomohol v mnohých ohľadoch. Je veľkým prísľubom do budúcnosti," poznamenal.

 

img

 

Budúcnosť
Afričan má v jednom z najslávnejších klubov sveta zarobené na veľké veci. Pokiaľ si ho "blaugranas" udržia, môže sa stať po Samuelovi Eto’ovi ďalším africkým futbalistom, ktorý sa dokázal presadiť v nabitom kádri FC Barcelona. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies