REPORTÁŽ: Súd vyčlenil Miroslava M. na samostatné konanie

NETKY.SK • 3 Február 2020, 14:32 • 2 min
REPORTÁŽ: Súd vyčlenil Miroslava M. na samostatné konanie

PEZINOK - Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vylúčil v dnešných hodinách prípad obžalovaného Miroslava M. na samostatné konanie vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

slovakia

left justify in out

 

Urýchlené konanie

Podľa predsedníčky senátu Ruženy Sabovej tak senát urobil pre urýchlenie konania, vzhľadom na to, že sa Miroslav M. priznal, že zastrelil Jána Kuciaka, Martinu Kušnírovú aj podnikateľa z Kolárova Petra Molnára.

 

"Obžalovaný Miroslav M. je vo väzbe a väzba v konaní pred súdom môže trvať len nevyhnutný čas," uviedla vo svojom zdôvodnení Sabová. Dodala, že súd je povinný vybavovať väzobné veci urýchlene, pričom výkon trestu má prednosť pred výkonom väzby. Podľa sudkyne zostáva pri Miroslavovi M. čas dokazovania na maximálne dva dni, zatiaľ čo voči ostatným obžalovaným je to neporovnateľne dlhší čas.

 

img

 

Výpoveď pred súdom 

Miroslav M. sa k vražde novinára priznal už počas prípravného konania. Vyšetrovateľom a neskôr aj súdu a verejnosti detailne opísal, ako zavraždil vo februári 2018 novinára Jána Kuciaka aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú na objednávku Zoltána Andruskóa. Podľa prokurátora a splnomocnencov poškodených jeho výpoveď korešponduje s objektívnymi dôkazmi.

 

 

img

 

Čo zatiaľ vieme?

Z vraždy novinára a jeho snúbenice sú obžalovaní Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz. a Miroslav M. Marian K. si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za články o jeho ekonomickej trestnej činnosti. K vražde novinára sa priznal Zoltán Andruskó, ktorý je už za ňu právoplatne odsúdený. K samotnej streľbe sa priznal Miroslav M., v prípade je naďalej obžalovaný. Údajný objednávateľ Marian K., sprostredkovateľka Alena Zs. a jeden z vykonávateľov Tomáš Sz. naďalej trvajú na svojej nevine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies