Archív článkov za Február 2022, strana 2

Otvor článok

Zosuv pôdy zabil v Ekvádore desiatky ľudí

2.2 2022 06:45

QUITO - Pondelkový zosuv pôdy, spôsobený povodňami v ekvádorskom hlavnom meste Quito, si vyžiadal najmenej 24 obetí na životoch a desiatky ďalších osôb utrpeli zranenia, informovala v stredu agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

Otvor článok

Skutočný príbeh: Ľahla si na koľajnice, aby ju prešiel vlak!

2.2 2022 07:28

Kristen vyrástla v Chicagu a jej detstvo by sa dalo charakterizovať ako bezchybné. Nikdy jej z tváre neschádzala veselosť, nepoznačovali ju tragédie a o lásku sa tiež prosiť nemusela.

Otvor článok

Českí poslanci rokujú už vyše 20 hodín o pandemickom zákone

2.2 2022 08:35

PRAHA - Poslanecká snemovňa Parlamentu ČR už viac ako 20 hodín zasadá a rokuje o novele pandemického zákona. Poslanci sa však ešte nedostali ani k samotnému prerokovaniu tejto novely, informoval v stredu spravodajský server Novinky.cz.

Otvor článok

Whoopi Goldberg má problémy pre vyjadrenie o holokauste

2.2 2022 08:42

BRATISLAVA - Americká herečka a moderátorka dostala nútené voľno v televíznej tolkšou The View, kde predtým povedala svoj názor na holokaust, za ktorý sa už ospravedlnila.

Otvor článok

Kuriózny prípad gynekológa, ktorý potajme splodil minimálne 21 detí!

2.2 2022 09:09

Gynekológ z holandského mesta Leiden splodil v minulosti najmenej 21 detí, keď svojvoľne poskytol pacientkam vlastné spermie v rámci procedúr na liečbu neplodnosti.

Otvor článok

Automobilka Ford plánuje veľké zmeny

2.2 2022 09:14

DETROIT - Ford Motor rozsiahlo investuje do reorganizácie a prechodu na elektromobily. Americký koncern plánuje nové investície v objeme až 20 miliárd dolárov (v prepočte približne 17,76 miliardy eur).

Otvor článok

Ďalšia tínedžerská bitka! Útočníčka svoje konanie obhajovala slovami, že napadnutá si to zaslúžila

2.2 2022 10:14

Zdá sa, že bitka v Miloslavove nie je pre tínedžerov žiadnym varovným príkladom. V malej dedinke Prestavlky pri Žiari nad Hronom sa odohrala bitka pred tamojším pohostinstvom.

Otvor článok

Eduard Heger plánuje uvoľňovať opatrenia

2.2 2022 10:43

BRATISLAVA - Slovensko pravdepodobne pôjde po odznení vlny variantu omikron trendom ako iné krajiny a bude uvoľňovať opatrenia. Pred stredajším rokovaním vlády to uviedol predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) s tým, že sa o tom ešte plánuje poradiť s konzíliom odborníkov.

Otvor článok

Opozícia podľa premiéra ťahá Slovensko späť do roku 1998!

2.2 2022 11:07

BRATISLAVA - Eduard Heger uviedol pred stredajším rokovaním vlády, že opozícia ťahá Slovensko do roku 1998, keď sa krajina rozhodovala o tom, kam chce patriť. Spochybňuje členstvo v Európskej únii a NATO, čo je pre Slovensko jediné bezpečné miesto.

Otvor článok

Rusko požaduje okamžité stiahnutie zahraničných síl zo Sýrie

2.2 2022 11:22

OSN – Moskva požaduje okamžité stiahnutie zahraničných síl zo Sýrie, ktoré sú tam nelegálne rozmiestnené, uviedol na zasadnutí Bezpečnostnej Rady OSN Dmitrij Polyanský, prvý zástupca ruského predstaviteľa v organizácii.

Otvor článok

Roman Mikulec a Veronika Remišová majú COVID-19

2.2 2022 11:28

BRATISLAVA - Minister a ministerka sú bez príznakov a pracujú z domu.

Otvor článok

Dobrá voľba a Umiernení má požiadavku na vládu. Rezort hospodárstva reaguje

2.2 2022 12:02

BRATISLAVA - Mimoparlamentná strana Dobrá voľba a Umiernení žiada o okamžité spustenie preplácania nákladov za testovanie. Podnikatelia podľa strany úverujú štát tým, že sa snažili pomôcť pri posune pandemickej krivky odchytávaním infikovaných ochorením COVID-19, a tým sa zabránilo hromadnejšiemu šíreniu vírusu.

Otvor článok

REPORTÁŽ Ivona Fialková: „Bezpečnostné varovania som zaregistrovala, ale nedávajú mi logiku.“

2.2 2022 12:13

Ivona a Paulína Fialkové mali, na rozdiel od bratov Žampovcov, šťastie, že v utorok večer odleteli na olympiádu do Číny spoločne.

Otvor článok

OĽaNO: Voľba šéfa NKÚ má byť o súťaži odborníkov, nie politických nominantov

2.2 2022 12:46

BRATISLAVA - Pri voľbe šéfa Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) sa budú poslanci hnutia OĽaNO riadiť profesionálnou a morálnou spôsobilosťou.

Otvor článok

Dramatické chvíle počas audiencie u pápeža! Muža odviedli žandári

2.2 2022 12:51

VATIKÁN - Stredajšiu generálnu audienciu u pápeža Františka vo Vatikáne prerušil muž vo veku medzi 40 až 50 rokov, ktorý predtým sedel osamote v zadných radoch audienčnej sály.

Otvor článok

Ľadový príkrov Grónska prišiel za 20 rokov o množstvo vody, ktoré by zatopilo USA

2.2 2022 13:20

Rozsiahly ľadový príkrov Grónska prišiel za uplynulých 20 rokov o také množstvo ľadu, že voda z neho by stačila na zatopenie celého územia Spojených štátov do výšky pol metra. Vyplýva to z najnovšieho výskumu, ktorého výsledky zverejnili dánski vedci.

Otvor článok

Na Slovensku vybudujú novú cyklotrasu

2.2 2022 13:24

MODRA - Mesto Modra a obec Šenkvice bude spájať nová cyklocesta. S dĺžkou takmer 5 kilometrov bude viesť po existujúcich asfaltových i poľných cestách z Modry priamo k dopravnému terminálu v Šenkviciach.

Otvor článok

Skvelá správa! Na zozname krajín, kde sa tento rok spúšťa Disney+, je aj Slovensko

2.2 2022 13:25

Teraz je už viac ako pravdepodobné, že tento rok k nám prídu ďalšie streamovacie služby. Nedávno oznámili, že nás po dlhom odkladaní čaká HBO MAX. Ten by mali spustiť približne o mesiac, v šťastnom dátume 22. 02. 2022. Teraz je však potvrdené, že na Slovensko prichádza aj Disney+.

Otvor článok

Zvláštne fóbie, ktoré môžu spôsobiť strach a úzkosť! Trpíte nimi aj vy?

2.2 2022 13:50

Jednou z charakteristík ľudskej bytosti je to, že máva strach. Občas zrozumiteľný a oprávnený, no niekedy (najmä pre okolie) takmer nepochopiteľný. Ako vysvetlíte, že sa bojíte napríklad sliepky alebo hovoriť cudzím jazykom? Aký je názor odborníčky Johany Hermannovej?

Otvor článok

Situácia na Slovensku je zatiaľ pod kontrolou, uviedol Lengvarský

2.2 2022 14:09

BRATISLAVA – Situácia na Slovensku je zatiaľ pod kontrolou, povedal počas stredajšieho rokovania vlády minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO). Tvrdí, že čísla pozitívnych ľudí, ktoré sú momentálne v krajine stúpajúce, predpokladali.

Otvor článok

Zomrela herečka Monica Vitti

2.2 2022 14:36

RÍM – Vo veku 90 rokov zomrela oceňovaná talianska filmová herečka Monica Vittiová, ktorá sa preslávila najmä svojimi rolami vo filmoch režiséra Michelangela Antonioniho. Oznámilo to v stredu talianske ministerstvo kultúry, píše agentúra AFP.

Otvor článok

Združenie miest a obcí protestovalo pre Úradom vlády. Zdôraznili, že akcia nie je namierená proti politikom!

2.2 2022 14:48

Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) upozornilo na neadekvátnu komunikáciu štátnej exekutívy a chýbajúce odpovede na požiadavky miest a obcí stredajším protestom pred Úradom vlády na Námestí slobody v Bratislave. Zúčastnení zástupcovia samospráv deklarovali, že ich snahou je prispieť k riešeniu problémov a presadeniu oprávnených požiadaviek miest a obcí.

Otvor článok

Ustanoviť skorší termín jesenných volieb by nemal byť zásadný problém

2.2 2022 15:11

BRATISLAVA – Debata o tom, že by sa ad hoc zmenil zákon, ktorý by umožnil uskutočniť jesenné spojené voľby do orgánov samosprávy obcí a samosprávnych krajov v skoršom ako dušičkovom termíne 29. októbra, má zmysel. Súhlasí s tým ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková.

Otvor článok

Vláda schválila troch kandidátov na voľbu členov Rady SPF

2.2 2022 15:28

BRATISLAVA – Kandidátmi na voľbu členov Rady Slovenského pozemkového fondu (SPF), ktorých volí a odvoláva Národná rada (NR) SR na návrh vlády, sú Branislav Skladaný, Štefan Žid a Peter Radošinský. Návrh schválil v stredu vládny kabinet.

Otvor článok

Blížia sa MS klubov, Európu bude zastupovať londýnska Chelsea

2.2 2022 15:35

ABU DABÍ – Zajtra o 17:30 nášho času odštartuje 18. ročník Majstrovstiev sveta klubov. Hlavné mesto Spojených arabských emirátov uvidí zápasy kontinentálnych šampiónov, pričom najväčším favoritom na víťazstvo je Chelsea Londýn, úradujúci víťaz Ligy majstrov.

Otvor článok

Boris Kollár reagoval na výzvu Roberta Fica

2.2 2022 15:41

BRATISLAVA - Boris Kollár reagoval na Ficov list. V súvislosti s nárokom opozície na post šéfa Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR pripomenul, že túto zásadu v minulosti porušoval aj samotný Smer-SD.

Otvor článok

V UNM predstavili aplikáciu, ktorá funguje ako virtuálne covidové oddelenie

2.2 2022 16:03

MARTIN – V Univerzitnej nemocnici Martin (UNM) predstavili v stredu aplikáciu MEDasistent, ktorá funguje ako virtuálne covidové oddelenie. Ošetrujúcemu lekárovi umožní monitorovať zdravotný stav pacientov na diaľku, skrátiť dobu hospitalizácie a zachytiť nepriaznivý vývoj ochorenia COVID-19.

Otvor článok

Vlhová má v Pekingu veľké plány

2.2 2022 16:27

BRATISLAVA – Slovenská lyžiarka Petra Vlhová, ktorá patrí k najväčším rivalkám Mikaely Shiffrinovej z USA, má na Zimných olympijských hrách v Pekingu veľké plány. Takto predstavil slovenskú reprezentantku redaktor americkej tlačovej agentúry AP Andrew Dampf vo fíčeri, z ktorého TASR prevzala podstatné časti.

Otvor článok

Straty štátu z nákupnej turistiky sú menšie ako zo zníženia DPH

2.2 2022 17:17

BRATISLAVA – Straty pre slovenský štátny rozpočet z tzv. nákupnej turistiky sú menšie, ako straty z prípadného zníženia dane z pridanej hodnoty (DPH). Uviedol to po stredajšom rokovaní vlády minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) k úvahám o znížení DPH na potraviny, ku ktorému pristúpili napríklad vlády v Maďarsku či Poľsku.

Otvor článok

Vrany, ktoré zbierajú cigaretové ohorky

2.2 2022 17:47

SÖDERTÄLJE – Vrany sú naučené na zbieranie odhodených ohorkov z cigariet, ktoré sú pohodené na uliciach a námestiach švédskeho mesta v rámci znižovania nákladov.

Otvor článok

O čom sa Putin a Orbán rozprávali v Kremli? Kľúčové vyhlásenia po stretnutí

2.2 2022 18:04

MOSKVA – Rokovania medzi prezidentom Ruska a predsedom maďarskej vlády trvali päť hodín. Orbán prišiel do Moskvy s množstvom návrhov na bilaterálnu spoluprácu a takmer na všetky dostal pozitívnu odozvu. TASS uviedla kľúčové vyhlásenia.

Otvor článok

Testovanie zamestnancov už nebude povinné

2.2 2022 18:20

BRATISLAVA – Podnikateľom zanikne povinnosť testovať zamestnancov, ktorí nie sú zaočkovaní, ani v posledných 180 dňoch neprekonali ochorenie COVID-19. Po stredajšom rokovaní vlády to povedal minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

Otvor článok

Fínsko zruší vo februári protipandemické opatrenia

2.2 2022 19:26

HELSINKI – Fínsko v priebehu februára zruší obmedzenia týkajúce sa pandémie koronavírusu. Odsúhlasila to v stredu tamojšia vláda, informovala agentúra DPA.

Otvor článok

Narodeniny Hviezdoslava si pripomenuli lampiónovým sprievodom

2.2 2022 20:06

DOLNÝ KUBÍN – Lampiónovým sprievodom si v stredu v Dolnom Kubíne pripomenuli 173. výročie narodenia slovenského básnika, dramatika a prekladateľa Pavla Országha Hviezdoslava. Inšpiráciou pre podujatie boli zachované dobové správy o tom, ako si verejnosť s predstaviteľmi národa uctila jubilanta Hviezdoslava v rokoch 1909 a 1919. Pre TASR to povedal dolnokubínsky primátor Ján Prílepok.

Otvor článok

Pri gréckom ostrove našli uhynutú veľrybu z aténskej pláže

2.2 2022 21:37

ATÉNY – Zranenú veľrybu, ktorá minulý piatok uviazla na pláži blízko gréckej metropoly Atény, našli v stredu napriek „nadľudskému“ úsiliu o jej záchranu uhynutú na neďalekom ostrove. S odvolaním sa na grécku vládu o tom informovala agentúra AFP.

Otvor článok

Zomrel bývalý minister školstva

3.2 2022 06:01

BRATISLAVA - László Szigeti sa dožil 64 rokov. Pôsobil v politickej strane SMK, bol poslancom Národnej rady SR aj štátnym tajomníkom ministerstva školstva. V roku 2006 bol niekoľko mesiacov šéfom rezortu.