OĽaNO: Voľba šéfa NKÚ má byť o súťaži odborníkov, nie politických nominantov

NETKY.SK • 2 Február 2022, 12:46 • 2 min
OĽaNO: Voľba šéfa NKÚ má byť o súťaži odborníkov, nie politických nominantov

BRATISLAVA - Pri voľbe šéfa Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) sa budú poslanci hnutia OĽaNO riadiť profesionálnou a morálnou spôsobilosťou.

slovakia

left justify in out

img

 

SaS je za verejné vypočutie kandidátov a za najlepšieho uchádzača, ktorý uspeje bez ohľadu na to, čí kandidát to bude.

 

img

 

"Pre hnutie OĽaNO bude teda vo výbere kandidátov rozhodujúca profesionálna a morálna spôsobilosť, určite nie túžby a priania Roberta Fica," uviedol pre TASR Peter Dojčan z mediálneho tímu hnutia. Témou voľby predsedu NKÚ sa bude zaoberať poslanecký klub OĽaNO v dohľadnom čase.

 

img

 

Šéf Smeru-SD Robert Fico listom vyzval šéfa parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) na verejné vyjadrenie, či bude rešpektované zaužívané právo parlamentnej opozície na funkciu predsedu NKÚ. Pripomenul zásadu, že táto funkcia prináleží parlamentnej opozícii. Podobne to vníma aj nezaradený poslanec NR SR a líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini.

 

Termín predkladania návrhov kandidátov na šéfa NKÚ sa predĺžil do 17. februára. Voľba by sa mala konať až na marcovej schôdzi parlamentu.

 

Prečítajte si: Robert Fico má požiadavku na Borisa Kollára!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies