Boris Kollár reagoval na výzvu Roberta Fica

NETKY.SK • 2 Február 2022, 15:41 • 2 min
Boris Kollár reagoval na výzvu Roberta Fica

BRATISLAVA - Boris Kollár reagoval na Ficov list. V súvislosti s nárokom opozície na post šéfa Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR pripomenul, že túto zásadu v minulosti porušoval aj samotný Smer-SD.

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na výzvu lídra Smeru-SD Roberta Fica. Kollár sa odvoláva na rok 2015, keď za predsedu NKÚ zvolili Karola Mitríka, nominanta vtedajšieho opozičného poslanca Pavla Freša. Vtedajšia opozícia pritom podporovala Maroša Žilinku a Mitrík uspel podľa nej vďaka Smeru-SD.

 

img

 

„Môžem vás ubezpečiť, že sa k uplatňovaniu tohto 'tradičného práva' postavím presne tak, ako ste sa k nemu postavili vy, keď ste ako Smer-SD vládli sami a zvolili ste za šéfa NKÚ v roku 2015 vlastného kandidáta, pána Mitríka. Tým ste vytvorili tradíciu, ktorú som pripravený rešpektovať," uviedol Kollár. Kollárovu odpoveď TASR poskytla jeho hovorkyňa Michaela Jurcová.

 

Fico vyzval Kollára na verejné vyjadrenie, či bude rešpektované zaužívané právo parlamentnej opozície na ústavnú funkciu predsedu NKÚ. Pripomenul zásadu, že táto významná ústavná funkcia prináleží parlamentnej opozícii. Podobne to vníma aj nezaradený poslanec NR SR a líder Hlasu-SD Peter Pellegrini.

 

img

 

Voľba šéfa NKÚ bola pôvodne naplánovaná už na februárovej schôdzi NR SR. Kollár už pre TASR potvrdil, že termín predkladania návrhov kandidátov sa posunie do 17. februára, aby mala opozícia dosť času navrhnúť svojho kandidáta. Samotná voľba by sa napokon mala konať až na marcovej schôdzi parlamentu.

 

Prečítajte si: Robert Fico má požiadavku na Borisa Kollára!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies