Českí poslanci rokujú už vyše 20 hodín o pandemickom zákone

NETKY.SK • 2 Február 2022, 08:35 • 2 min
Českí poslanci rokujú už vyše 20 hodín o pandemickom zákone

PRAHA - Poslanecká snemovňa Parlamentu ČR už viac ako 20 hodín zasadá a rokuje o novele pandemického zákona. Poslanci sa však ešte nedostali ani k samotnému prerokovaniu tejto novely, informoval v stredu spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Mimoriadne zasadnutie, o ktoré požiadala vládna koalícia zložená z koalície SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09), strany Piráti a hnutia STAN, sa začalo v utorok o 10:00. Priebeh rokovania sa však natiahol až do stredy z dôvodu obštrukcií opozičnej strany SPD, píšu Novinky.cz. Podpredsedovia snemovne, ktorí schôdzu riadia, poslancov strany SPD viackrát napomenuli, aby rokovanie nezdržiavali.

 

img

 

Poslanci ešte v utorok v noci v hlasovaní potvrdili, že o novele pandemického zákona budú hlasovať v stave legislatívnej núdze, čiže zrýchlene. Približne hodinu po polnoci však podľa Noviniek.cz odmietli prerušenie schôdze do 1. septembra. Rokovanie preto pokračuje. Na poslancoch sú podľa Noviniek.cz pozorovateľné známky únavy.

 

img

 

Schválenie pandemického zákona v stave legislatívnej núdze žiadala i česká vláda. Český premiér Petr Fiala tento zákon v utorok obhajoval, píše iDnes.cz. „Bolo by od našej vlády naozaj nezodpovedné, keby sme nemali v rukách nástroj, ktorý nám umožní jemne reagovať na prípadnú ďalšiu vlnu (pandémie) alebo dobeh tejto vlny," povedal. Dodal, že jeho vláda nechce postupovať tak, ako predošlá vláda premiéra Andreja Babiša – neustálym núdzovým stavom, lockdownami a "zatváraním".

 

V okolí sídla snemovne na Malostranskom námestí v Prahe sa v utorok konala demonštrácia. Účastníci vyjadrovali nesúhlas s pandemickým zákonom a počas protestov napadli aj hliadkujúcich policajtov.

 

Prečítajte si: Podávanie monoklonálnych protilátok sa zrejme zastaví

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies