Situácia na Slovensku je zatiaľ pod kontrolou, uviedol Lengvarský

NETKY.SK • 2 Február 2022, 14:09 • 2 min
Situácia na Slovensku je zatiaľ pod kontrolou, uviedol Lengvarský

BRATISLAVA – Situácia na Slovensku je zatiaľ pod kontrolou, povedal počas stredajšieho rokovania vlády minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO). Tvrdí, že čísla pozitívnych ľudí, ktoré sú momentálne v krajine stúpajúce, predpokladali.

slovakia

left justify in out

Richard Szabó z Inštitútu zdravotníckych analýz v súvislosti epidemiologickou situáciou poznamenal, že vidieť exponenciálny nárast v počte pozitívnych prípadov, pričom priemer je 16 788 prípadov. Na Slovensku je podľa neho priemerne hospitalizovaných takmer 1 700 pacientov a na umelej pľúcnej ventilácii je priemerne 138 ľudí. Denné príjmy stúpli na 133. „Hospitalizovaní pacienti nám za posledné dva dni začínajú stúpať,“ uviedol. Zároveň dodal, že začínajú stúpať aj pacienti na umelej pľúcnej ventilácii, avšak situácia je stabilná.

 

img

 

V porovnaní s minulým týždňom bol zaznamenaný nárast výjazdov záchraniek k pacientom s ochorením COVID-19. Nárast je viditeľný vo všetkých krajoch Slovenska, pričom najvýraznejší je v Prešovskom, Žilinskom a v Bratislavskom kraji, kde počet výjazdov stúpol takmer na dvojnásobok. V rámci pozitivity PCR testov vidieť jej nárast, pričom celoslovenský nárast je z 37 na 47 %. Viac ako 30 okresov má priemer pozitivity PCR testov nad 50 %. Reprodukčné číslo sa zvýšilo približne na 1,55 až 1,6. „To znamená, že desať infekčných ľudí nakazí ďalších 16 osôb,“ priblížil epidemiológ ministerstva zdravotníctva Martin Pavelka. Zdôraznil, že rast je veľmi rýchly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona