Testovanie zamestnancov už nebude povinné

NETKY.SK • 2 Február 2022, 18:20 • 2 min
Testovanie zamestnancov už nebude povinné

BRATISLAVA – Podnikateľom zanikne povinnosť testovať zamestnancov, ktorí nie sú zaočkovaní, ani v posledných 180 dňoch neprekonali ochorenie COVID-19. Po stredajšom rokovaní vlády to povedal minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

slovakia

left justify in out

„Bude to na dobrovoľnosti každého, aby sa chránil, aby sa nechal testovať, ale zamestnávateľom sme dnes tú povinnosť zobrali a necháme plne na nich, ako k tomu budú pristupovať,“ povedal Sulík. I keď oficiálne bude testovanie vo firmách ukončené až po vydaní vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR, podľa Sulíka už nikto nebude túto povinnosť kontrolovať.

 

img

 

Vláda na svojom zasadnutí schválila návrh na zrušenie vyhlášky, ktorá dočasne podmieňovala vstup zamestnanca na pracovisko zamestnávateľa preukázaním sa potvrdením o očkovaní, prekonaní COVIDU-19, negatívnym výsledku testu, či vykonaním testu na ochorenie COVID-19 u zamestnávateľa. Testovanie vo firmách bolo zavedené koncom novembra 2021 a vláda ho v závere minulého roka o mesiac predĺžila. Ministerstvo hospodárstva firmám testy preplatí. Rezort už spustil možnosť o túto kompenzáciu požiadať.

 

Možno vás zaujme: Straty štátu z nákupnej turistiky sú menšie, ako zo zníženia DPH



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona