Archív článkov za Február 2022, strana 1

Otvor článok

Bývalá miss zrejme spáchala samovraždu

1.2 2022 06:03

NEW YORK - Niekdajšiu miss USA Cheslie Krystovú našli mŕtvu po páde z obytného domu v newyorskom obvode Manhattan. Prípad vyšetruje miestna polícia.

Otvor článok

Rihanna je tehotná

1.2 2022 06:41

BRATISLAVA - Barbadoská speváčka čaká svoje prvé dieťa s partnerom, ktorým je rapper ASAP Rocky. Dvojica spolu randí približne dva roky.

Otvor článok

Ozdoba, ktorá skrášľuje život

1.2 2022 07:41

Renáta mávala vypestovaný pomerne svojský vkus, najmä čo sa týka vzhľadu domácnosti a výberu oko potešujúcich doplnkov. Jej veľmi obľúbenou činnosťou bolo zbierať maličké i väčšie sochy akéhokoľvek druhu, pričom síce nie zámerne, ale nazvime to silou čudného vnútorného rozpoloženia, volila napodobeniny božstiev.

Otvor článok

VIDEO: Meteorológovia varujú pred padajúcimi leguánmi!

1.2 2022 07:54

BRATISLAVA – Tento nezvyčajný jav sa objavil na Floride, kde zažívajú mínusové teploty. Americká Národná meteorologická služba (NWS) uviedla, že v nedeľu namerali na juhu štátu mínus 4 stupne Celzia.

Otvor článok

Lezú vám na nervy reklamné telefonáty? Začína platiť zákon, ktorý ich konečne obmedzí!

1.2 2022 08:01

BRATISLAVA - Od utorka je účinný zákon o elektronických komunikáciách. Cieľmi zákona sú okrem podpory hospodárskej súťaže, rozvoja vnútorného trhu a ochrany záujmov koncových užívateľov aj zabezpečenie prístupu k vysokokapacitným sieťam v čo najväčšej miere a ich využívania za primeranú cenu. Sťaží to však aj činnosť "telefonických" predajcov, po novom už ľudí nemôžu kontaktovať bez ich súhlasu.

Otvor článok

Afganci sa konečne dočkajú opätovného otvorenia univerzít! Čo však bude s afganskými študentkami?

1.2 2022 09:04

KÁBUL - Afganské štátne univerzity, zatvorené od vlaňajšieho augusta, keď sa k moci vrátilo radikálne islamské hnutie Taliban, sa vo februári opäť otvoria. Oznámil to dočasný talibanský minister pre vyššie vzdelávanie Abdal Bákí Hakkání.

Otvor článok

Zimná olympiáda má prvé hviezdy! Nájdete ich v jedálni

1.2 2022 09:21

PEKING - Svetové médiá to nemajú k nečakaným hviezdam ZOH v Pekingu vôbec ďaleko. Nachádzajú sa totiž v jedálni hlavného mediálneho centra, kde im pripravujú a roznášajú jedlo. Nehovoríme však o bežných kuchároch a čašníkoch.

Otvor článok

Zimné prestupové obdobie vo futbale je za nami. Pozrite si prehľad najzaujímavejších transferov!

1.2 2022 09:45

Dnes o 00:00 nášho času sa uzavrelo zimné prestupové okno. Futbalové kluby sa na poslednú chvíľu snažili doplniť svoje súpisky o nové posily, ktoré im majú pomôcť dosiahnuť v druhej polovici prebiehajúcej sezóny čo najlepšie výsledky.

Otvor článok

PSG vypadlo z francúzskeho pohára, smoliarom sa stal mladučký Simons

1.2 2022 10:18

PARÍŽ – Parížsky futbalový veľkoklub zlyhal v penaltovom rozstrele a domáci pohárový titul neobháji. Rozhodujúcu penaltu nepremenil mladučký Xavi Simons a Nice sa tak prebojovalo do pohárového štvrťfinále.

Otvor článok

NHL: Halák konečne s víťazstvom, New Jersey nestačilo na Toronto

1.2 2022 10:32

NEW YORK – Hokejisti Vancouveru v zostave so slovenským brankárom Jaroslavom Halákom zvíťazili v noci na utorok v NHL na ľade Chicaga 3:1. Halák vykryl 20 striel a mal 95,2-percentnú úspešnosť zákrokov. Prekonal ho iba Connor Murphy, ktorý v 54. minúte znížil na 1:2.

Otvor článok

KDH chce zmeniť systém volieb do NR SR. Oslovilo prezidentku

1.2 2022 10:43

BRATISLAVA - Mimoparlamentné KDH vyzýva prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby zvolala stretnutie relevantných politických strán, Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS), Únie miest Slovenska (ÚMS) a Združenia krajov SK8 k zmene systému volieb do Národnej rady (NR) SR.

Otvor článok

Ministerka Kolíková sa ohradila voči útokom na mimovládne organizácie

1.2 2022 10:50

BRATISLAVA - Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková zdôraznila, že mimovládky, ako aj mnohé iné združenia a spoločnosti, si zaslúžia v prvom rade poďakovanie za prácu, ktorú vykonávajú. V mnohých oblastiach podľa Kolíkovej suplujú štát a často robia nezastupiteľnú činnosť.

Otvor článok

Rusko poslalo žiadosť NATO a OBSE o vysvetlenie bezpečnostných záväzkov

1.2 2022 11:04

MOSKVA – Rusko žiada NATO, aby objasnilo, ako jeho kroky pri posilňovaní bezpečnosti súvisia s právami iných štátov, povedal ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

Otvor článok

Maroš Žilinka: „Kde boli poslanci, ktorí kritizujú ustanovenia paragrafu 363 Trestného poriadku, v roku 2019?"

1.2 2022 12:10

BRATISLAVA - Maroš Žilinka dnes povedal pred Ústavnoprávnym výborom Národnej rady SR, že podiel rozhodnutí zrušených generálnym prokurátorom podľa paragrafu 363 Trestného poriadku je za ostatných šesť rokov najnižší. Žilinka podľa vlastných slov vyhovel 13,95 percentu žiadostí.

Otvor článok

Falošný banán nakŕmi milióny ľudí. Neprekáža mu ani globálne otepľovanie

1.2 2022 12:52

BRATISLAVA - Vedci označili rastlinu z Etiópie za novú superpotravinu a záchrancu života na Zemi, ktorá čelí otepľovaniu.

Otvor článok

Krajniakov rodičovský bonus v aktuálnej podobe nemá podľa Matoviča podporu koalície

1.2 2022 12:55

BRATISLAVA - Rodičovský bonus, ktorým chce minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak kompenzovať nižšie dôchodky ľudí, ktorí vychovali deti, zatiaľ nemá podporu koalície. Nie v tej podobe, v akej ju Krajniak predložil. Vyjadril sa tak Igor Matovič počas pondelkovej koaličnej rady.

Otvor článok

Na Donbase vyhlásili, že Ukrajina sťahuje ťažké zbrane do regiónu

1.2 2022 13:14

LUGANSK – Ukrajina sťahuje ťažké zbrane a vybavenie na Donbas a snaží sa to ukryť pred pozorovateľmi špeciálnej monitorovacej misie OBSE, povedal Leonid Pasechnik, šéf samostatne vyhlásenej Luhanskej ľudovej republiky v rozhovore pre RIA Novosti.

Otvor článok

Robert Fico má požiadavku na Borisa Kollára!

1.2 2022 14:01

BRATISLAVA - Pedseda opozičného Smeru-SD Robert Fico žiada verejné vyjadrenie predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára, či bude rešpektované zaužívané právo parlamentnej opozície na ústavnú funkciu predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ).

Otvor článok

V Malých Karpatoch vznikla prírodná rezervácia Vydrica

1.2 2022 14:05

BRATISLAVA – V bratislavských mestských lesoch vznikla od utorka prírodná rezervácia Vydrica. Povolené v nej budú formy mäkkého turizmu ako turistika, bicyklovanie či bežkovanie, budú tam vyhradené aj miesta na opekanie. V zóne so štvrtým stupňom ochrany bude možný lov diviakov, ktoré robia v hlavnom meste problémy. Na tlačovej konferencii o tom informoval minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO) a riaditeľ Mestských lesov v Bratislave Matej Dobšovič.

Otvor článok

Hlavný hygienik Mikas dostal COVID-19

1.2 2022 14:05

BRATISLAVA - Hlavný hygienik SR Ján Mikas bol pozitívne testovaný na ochorenie COVID-19 napriek tomu, že je zaočkovaný aj treťou dávkou.

Otvor článok

V Karlovej Vsi vysadili nové stromčeky

1.2 2022 14:39

BRATISLAVA – V bratislavskej Karlovej Vsi pribudla na prelome rokov takmer stovka nových stromov, doplnili ich v rámci náhradnej výsadby drevín. Mestská časť na webe uvádza, že okrem okrasných čerešní spestria verejné priestranstvá javory, hlohy, ale i tisy, duby, slivky či platan.

Otvor článok

Aktualizácia: Žilinka odmieta, že by bol štítom v rukách opozície

1.2 2022 14:58

BRATISLAVA – Generálny prokurátor Maroš Žilinka sa v otvorenom liste adresovanom predsedovi vlády Eduardovi Hegerovi (OĽaNO) dôrazne ohradil voči tvrdeniam, že je štítom v rukách opozície. Opakované vyjadrenia šéfa kabinetu považuje za nenáležité a argumentačne nepodložené. Odmieta, aby bola prokuratúra a prokurátori zaťahovaní prostredníctvom vyjadrení politikov do politického boja. Hegera žiada o odbornú, vecnú a konštruktívnu diskusiu.

Otvor článok

Koaličná rada sa napokon nedohodla na riešení rastu cien energií

1.2 2022 15:00

BRATISLAVA - Koaličná rada sa v pondelok 31. 1. nedohodla na riešení rastu cien energií. Vyplýva to z vyjadrení predsedov klubov OĽaNO Michala Šipoša a klubu SaS Anny Zemanovej.

Otvor článok

Podmienky pre sestry a pôrodné asistentky nie sú podľa šéfky komory sestier spravodlivé

1.2 2022 15:33

BRATISLAVA - Prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA) Iveta Lazorová informovala, že aktuálny spôsob odmeňovania sestier nie je ani spravodlivý, ani motivujúci. Prijatie opatrení je preto nevyhnutné na to, aby sa situácia pri sestrách zastabilizovala.

Otvor článok

Podávanie monoklonálnych protilátok sa zrejme zastaví

1.2 2022 15:34

BRATISLAVA – Podávanie monoklonálnych protilátok proti ochoreniu COVID-19 by sa malo približne o týždeň zastaviť. Očakáva to Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR. Pre TASR to uviedla hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

Otvor článok

Suja sa mal ospravedlniť Benčíkovi

1.2 2022 16:00

BRATISLAVA – Poslanec Národnej rady (NR) SR Miroslav Suja (nezaradený) sa mal v pléne ospravedlniť svojmu poslaneckému kolegovi Jánovi Benčíkovi (SaS) za výroky ešte z leta. Ospravedlnil sa za to, že o ňom nestihol povedať všetko a opätovne ho označil za eštebáka.

Otvor článok

REPORTÁŽ Lyžiar Adam Žampa: „Najdôležitejšie je ostať negatívny,“ zažartoval aktuálne k situácii

1.2 2022 16:20

Dnes odletel do Číny Adam Žampa, brata Andreasa musel zatiaľ nechať doma. Krátko pred odletom mal totiž hraničné hodnoty PCR testu. Jeden vykázal neurčitý výsledok, druhý vyšiel negatívne, ale pre istotu poletí až v piatok.

Otvor článok

Interpretačné doložky k obrannej dohode s USA sú obsahovo v súlade

1.2 2022 16:48

BRATISLAVA – Americká a slovenská interpretačná doložka k dohode o obrannej spolupráci SR s USA sú obsahovo plne v súlade. V utorok to uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová. Ocenila by, ak by bola zverejnená aj americká doložka.

Otvor článok

Po náraze do plynovej skrine utrpel vodič v Nemšovej ťažké zranenia

1.2 2022 17:26

NEMŠOVÁ – Ťažké zranenia utrpel 38-ročný vodič automobilu Hyundai. V dôsledku neprimeranej rýchlosti narazil do plynovej skrine v Nemšovej.

Otvor článok

Ovzdušie v Pekingu bolo v predvečer lunárneho Nového roka dosiaľ najčistejšie

1.2 2022 17:46

PEKING – Zákaz ohňostrojov zavedený v Pekingu pred zimnými olympijskými hrami dopomohol čínskemu hlavnému mestu k dosiaľ najčistejšiemu ovzdušiu zaznamenanému v predvečer čínskeho lunárneho Nového roka za prinajmenšom deväť rokov, počas ktorých Čína monitoruje výskyt jemných prachových častíc (PM2,5) v ovzduší. Informovala o tom v utorok agentúra Reuters odvolávajúca sa na správu, ktorú v ten istý deň zverejnil pekinský úrad pre ekológiu a životné prostredie.

Otvor článok

Poslankyňa Hatráková nemá podporu SaS v kandidatúre na komisárku pre deti

1.2 2022 18:20

BRATISLAVA – Poslankyňa Národnej rady (NR) SR Katarína Hatráková (OĽaNO) nemá pri kandidatúre na komisárku pre deti v žiadnom prípade podporu poslaneckého klubu SaS. Pre TASR to uviedol hovorca strany Ondrej Šprlák.

Otvor článok

Občianske preukazy by mohli zahŕňať odtlačky prstov a podobu tváre

1.2 2022 19:00

BRATISLAVA – Občianske preukazy by mohli po novom obsahovať odtlačky prstov a podobu tváre vo forme biometrických údajov. Zapisovať by sa mali do elektronického čipu. Nasnímanie odtlačkov prstov by malo byť povinné pre osoby od 12 rokov. Vyplýva to z novely zákona o občianskych preukazoch, ktorú v utorok poslanci Národnej rady (NR) SR posunuli do druhého čítania.

Otvor článok

Na Nobelovu cenu za mier nominovali Attenborougha, pápeža či Navaľného

1.2 2022 19:48

OSLO – Medzi osobnosťami, ktoré tento rok nominovali na Nobelovu cenu za mier, sú britský prírodovedec David Attenborough, bieloruská opozičná líderka Sviatlana Cichanovská, väznený kritik Kremľa Alexej Navaľnyj či pápež František. Informovala o tom v utorok agentúra Reuters s odvolaním sa na vyjadrenia nórskych poslancov, ktorým sa už viackrát podarilo nominovať laureátov tohto prestížneho ocenenia.

Otvor článok

Na svete je vyše 9 000 neobjavených druhov stromov

1.2 2022 20:49

WASHINGTON – Vedci sa domnievajú, že na svete je oveľa viac druhov stromov ako len tie, ktoré sú v súčasnosti známe. Neobjavených by podľa nich mohlo byť ešte stále viac ako 9 000 druhov. Uvádzajú to v najnovšej štúdii, ktorú v pondelok publikoval americký vedecký časopis Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS).

Otvor článok

NASA plánuje likvidáciu ISS v januári 2031

1.2 2022 21:32

WASHINGTON – Americká vesmírna agentúra NASA (Národný úrad pre letectvo a vesmír) zverejnila plány týkajúce sa budúcnosti Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS). Tie zahŕňajú aj vyňatie tejto štruktúry z obežnej dráhy Zeme v januári 2031 a jej riadené zrútenie do „cintorína kozmických lodí“, informovala v utorok spravodajská stanica Sky News.

Otvor článok

VIDEO: Ďalší pokus o prevrat v Afrike si vyžiadal niekoľko mŕtvych!

2.2 2022 06:02

BISSAU - Prezident nestabilnej západoafrickej krajiny Guinea-Bissau Umaro Sissoco Embaló v utorok oznámil, že pri neúspešnom štátnom prevrate zahynulo alebo utrpelo zranenia niekoľko ľudí. Podľa jeho slov má vláda situáciu pod kontrolou.