Archív článkov za Február 2022, strana 3

Otvor článok

Českí poslanci hlasovali o novele pandemického zákona. Ako to dopadlo?

3.2 2022 06:36

PRAHA - Pandemický zákon slúži ako predloha na vyhlasovanie epidemiologických opatrení, aktuálne však platí len do 28. februára. Ak by po tomto dátume prestal platiť, skončila by spolu s ním aj väčšina opatrení, zdôraznil v parlamente český minister zdravotníctva Vlastimil Válek.

Otvor článok

Jeff Bezos pobúril pamiatkarov. Pre jeho obrovskú jachtu rozoberú historický most!

3.2 2022 07:31

HAAG - Zakladateľ spoločnosti Amazon je jedným z najbohatších ľudí planéty. Jeho nové plavidlo bude s dĺžkou 127 metrov najväčšou plachtovou rekreačnou jachtou na svete.

Otvor článok

Americká armáda začne prepúšťať vojakov, ktorí sa nechcú dať zaočkovať proti covidu

3.2 2022 08:09

WASHINGTON - Americká armáda v stredu oznámila, že začne prepúšťať vojakov, ktorí sa odmietajú podriadiť pravidlu o povinnom očkovaní proti ochoreniu COVID-19. Podľa vyhlásenia by tak mohlo byť prepustených viac ako 3 000 vojakov. V aktívnej službe je v americkej armáde dokopy 482 000 ľudí.

Otvor článok

NHL: Fehérváry s asistenciou, no jeho Washington aj tak nestačil na Edmonton

3.2 2022 08:31

NEW YORK – Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry si v noci na štvrtok v NHL pripísal na konto asistenciu. Washington však prehral doma s Edmontonom 3:5. Capitals vyrovnali z 0:3 na 3:3, no v závere rozhodol o triumfe Oilers dvoma gólmi Ryan Nugent-Hopkins. Fehérváry strávil na ľade 19:04 min.

Otvor článok

Veľký úspech! Dievčatku zachránilo život srdce zo Slovenska

3.2 2022 08:33

PRAHA - Orgán mohli previezť do Českej republiky vďaka špeciálnemu zariadeniu. Išlo o prvý medzištátny prevoz srdca, uviedol pražský Inštitút klinickej a experimentálnej medicíny (IKEM).

Otvor článok

Senegal zdolal Burkinu Faso a stal sa prvým finalistom Afrického pohára národov

3.2 2022 08:44

DOUALA – Futbalisti Senegalu sa po 3 ročnej pauze znova prebojovali do finále Afrického pohára národov. V semifinálovom zápase predviedli výborný druhý polčas a zdolali Burkinu Faso 3:1.

Otvor článok

Nemecko plánuje zrušiť pandemické opatrenia už na budúci mesiac!

3.2 2022 09:09

BERLÍN - V Nemecku pribúdajú výzvy na zrušenie obmedzení proti šíreniu koronavírusu a minister spravodlivosti Marco Buschmann už vyhlásil, že na budúci mesiac zrejme prestanú platiť mnohé pravidlá.

Otvor článok

Slovensko opäť začalo zásobovať Ukrajinu plynom! Plynovodom pretiekli už milióny kubíkov

3.2 2022 09:29

Ukrajina po vyše dvoch mesiacoch začala znova odoberať zemný plyn zo Slovenska. V januári prúdilo plynovodom Vojany – Užhorod len niečo vyše 565-tisíca metrov kubických plynu denne. Prvé februárové dni už pretieklo vojanským plynovodom takmer 5 miliónov kubíkov plynu denne.

Otvor článok

Trendy v zamestnaneckých benefitoch, ktoré šetria peniaze zamestnávateľovi aj zamestnancovi

3.2 2022 09:52

BRATISLAVA - Pandémia mení vnímanie mnohých vecí či už v súkromnom, ale i pracovnom živote nás všetkých. Výnimkou nie sú ani benefity poskytované zamestnávateľom v práci. Spoločnosti sú tak smerované k tomu, aby svoje doterajšie výhody pre zamestnancov presunuli viac do digitálneho režimu. Čo je pre zamestnávateľov výhodné a pre zamestnancov prínosné?

Otvor článok

Kamery odhadnú vek zákazníkov v obchodoch. Na čo budú slúžiť?

3.2 2022 10:55

BRATISLAVA - Veľké siete britských supermarketov začali testovať automatický kamerový systém na overenie veku zákazníkov. Zariadenia by mali pomôcť s kontrolou veku tých, ktorí si chcú kúpiť alkoholické nápoje. Projekt je súčasťou snahy ministerstva vnútra lepšie kontrolovať predaj alkoholu.

Otvor článok

Súd zamietol obžalobu na Zoroslava Kollára a Tomáša Rajeckého

3.2 2022 11:13

BRATISLAVA - Samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) zamietla obžalobu na konkurzného právnika Zoroslava Kollára a podnikateľa Tomáša Rajeckého. Potvrdili to ich obhajcovia. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podá proti rozhodnutiu sťažnosť, rozhodovať bude Najvyšší súd (NS) SR.

Otvor článok

Korčok a Naď si vo Washingtone uctili pamiatku diplomata Štefana Osuského

3.2 2022 11:41

WASHINGTON - Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok si spolu s ministrom obrany Jaroslavom Naďom pripomenuli vo Washingtone pamiatku významného slovenského diplomata Štefana Osuského. Spoločne položil kyticu na hrob Štefana Osuského (1889-1973) na washingtonskom cintoríne Oak Hill.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Juraj Droba zhodnotil uplynulé štyri roky Bratislavského kraja. Zvažuje opätovnú kandidatúru?

3.2 2022 12:03

BRATISLAVA - Ak by sa Droba rozhodol tento rok svoj post obhájiť, jeho protikandidát vo voľbách zatiaľ nie je známy, nikto kandidatúru na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja neohlásil.

Otvor článok

VIDEO: Počas stavby diaľnice D1 objavili nezvyčajnú jaskyňu

3.2 2022 12:52

RUŽOMBEROK - Pri výstavbe úseku diaľnice D1 Hubová – Ivachnová objavili v blízkosti tunela Čebrať jaskyňu. Podarilo sa odkryť jej časť, ktorá má dĺžku 31 metrov a výšku 1,5 metra. Podľa hlavného geológa stavby Andreja Žilku je v jaskyni bohatá sintrová výzdoba.

Otvor článok

Mediácia pomáha zachraňovať životy a zmenšovať utrpenie

3.2 2022 12:54

Štátna tajomníčka rezortu zahraničia Ingrid Brocková na ministerskom zasadnutí Skupiny priateľov mediácie OSN v New Yorku poznamenala, že mediácia pomáha zachraňovať životy a zmenšovať utrpenie. Zdôraznila úlohu zapojenia všetkých zložiek spoločnosti a osobitne vyzdvihla úlohu žien a mládeže počas mediácie.

Otvor článok

Slováci sú spokojní s podmienkami ZOH, problémy robí doprava

3.2 2022 13:16

PEKING - Vedenie slovenskej misie na XXIV. Zimných olympijských hrách v Pekingu je krátko pred štartom spokojné s podmienkami pre športovcov. Problémy im robí iba doprava z olympijských dedín na športoviská, keďže s jej zabezpečením majú čínski organizátori mierne ťažkosti. Priamo v Pekingu je zatiaľ bez väčších problémov aj zdravotná situácia.

Otvor článok

Slovenskí vedci vyvinuli monoklonálnu protilátku proti variantu omikron!

3.2 2022 13:29

BRATISLAVA - Odborníci laboratórne preukázali efektivitu nimi vyvinutej monoklonálnej protilátky. Pre TASR to uviedla členka výskumného tímu profesorka Eva Kontseková z firmy Axon Neuroscience.

Otvor článok

Važecká jaskyňa a Domica sú otvorené

3.2 2022 14:10

BRATISLAVA – Dvojica jaskýň je dostupná pre verejnosť od začiatku februára. Spolu je tak z 13 sprístupnených jaskýň Správy slovenských jaskýň (SSJ) momentálne otvorených 6. Informuje o tom SSJ na svojom webe.

Otvor článok

Rusko a Bielorusko sa pripravujú na najväčšie spoločné cvičenia. NATO vyzýva na dialóg

3.2 2022 14:28

MOSKVA – Rusko a Bielorusko začínajú testovať sily reakcie Spojeneckého štátu. V prvej etape, ktorá potrvá do 9. februára, dôjde k prerozdeleniu a vytvoreniu skupiny vojsk. V druhej etape, od 10. februára do 20. februára, sa bude konať spoločné cvičenie Spojenecké odhodlanie 2022.

Otvor článok

Boris Johnson chce kandidovať aj v roku 2024

3.2 2022 14:36

LONDÝN – Britský konzervatívny premiér Boris Johnson avizoval, že má záujem uchádzať sa o znovuzvolenie v parlamentných voľbách, ktoré sa budú konať v roku 2024.

Otvor článok

Minsk obvinil Kyjev z narušenia hranice pomocou dronov, Ukrajina to popiera. Čo sa deje?

3.2 2022 15:40

MINSK - Bieloruské ministerstvo obrany odovzdalo vo štvrtok vojenskému atašé ukrajinského veľvyslanectva protestnú nótu v súvislosti s incidentom, pri ktorom údajne došlo k narušeniu bieloruských hraníc. Prečo Ukrajine hrozí vysídlenie až dvoch miliónov ľudí a prečo Kanada presunula svojich vojenských inštruktorov na bezpečné základne? Vedeli ste, že kancelár Scholz sa čoskoro chystá do Moskvy, aby diskutoval o Ukrajine? S Putinom rokoval aj Macron, taliansky premiér Mario Draghi a britský premiér Boris Johnson.

Otvor článok

K zníženiu cien potravín nedôjde, potvrdil minister Vlčan

3.2 2022 15:44

BRATISLAVA – Cenotvorbu potravín bude kontrolovať Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Otvor článok

Veronika a Sajfa sa stanú dvojnásobnými rodičmi

3.2 2022 16:24

Krásna správa od Sajfu, s ktorou sa pochválil verejnosti na sociálnej sieti.

Otvor článok

RFA oznámila „zahrievací“ turnaj, uvidíme aj súboj Škondriča s Marpom

3.2 2022 16:40

PRAHA – Nová slovenská MMA organizácia Real Fight Arena má ambiciózne plány. Na včerajšej tlačovej konferencii sme sa dozvedeli viac o čerstvých posilách a zápasníckej karte premiérového podujatia.

Otvor článok

Vedci zistili, že podvariant omikronu BA.2 je nákazlivejší

3.2 2022 16:53

Nedávno objavený podvariant vysoko nákazlivého ochorenia COVID-19 omikronu bol zistený v 57 krajinách, uvádza Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

Otvor článok

Premiér ubezpečil lekárskych odborárov, že vláda chce riešiť zdravotníctvo

3.2 2022 17:34

BRATISLAVA – Vláda chce riešiť situáciu v zdravotníctve. Deklaroval to premiér Eduard Heger (OĽaNO) na stretnutí s predstaviteľmi Lekárskeho odborového združenia (LOZ). Spolu so zástupcami rezortov zdravotníctva a financií sa oboznámili s požiadavkami odborárov. Heger zároveň vyzval zúčastnené strany na ďalšie rokovania. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády (ÚV) SR.

Otvor článok

Prezidentka si prevzala ocenenie Justitia Awards

3.2 2022 18:25

BRATISLAVA – Prezidentka SR Zuzana Čaputová si vo štvrtok v Prezidentskom paláci prevzala ocenenie Justitia Awards, ktoré jej vlani udelila organizácia Women in Law Initiative so sídlom vo Viedni. Odovzdali jej ho najvyšší predstavitelia organizácie Alix Frank-Thomasserová a Franz J. Heidinger. TASR o tom informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Otvor článok

Argentína je kľúčovým partnerom Ruska

3.2 2022 19:04

MOSKVA – Vyhlásil to vo štvrtok ruský prezident Vladimir Putin po stretnutí so svojím argentínskym náprotivkom Albertom Fernándezom v Moskve, informovala agentúra TASS.

Otvor článok

Na Vajnorskej v Bratislave sa prepadla vozovka! Premávka je obmedzená

3.2 2022 19:41

BRATISLAVA – Bratislavská polícia vyzýva vodičov, najmä nákladných vozidiel nad 3,5 tony, aby na prejazd nevyužívali Vajnorskú ulicu v blízkosti nákupného centra v smere von z hlavného mesta.

Otvor článok

GAMING Tento krok od Sony nikto nečakal!

3.2 2022 20:31

Bungie je herné štúdio, ktoré stojí za hernými sériami Halo a Destiny. Herné štúdio podpísalo dohodu o predaji spoločnosti Sony v hodnote 3,6 miliardy amerických dolárov.

Otvor článok

Ceny plynu stále rastú. Kedy sa zastavia?

3.2 2022 21:15

AMSTERDAM/BRUSEL – Európske ceny plynu pokračujú vo štvrtok v raste druhý deň po sebe. Hlavným dôvodom sú nízke dodávky z Ruska. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Bloomberg.

Otvor článok

Slovensko a USA podpísali dohodu o obrannej spolupráci

4.2 2022 06:04

WASHINGTON/BRATISLAVA - Dokument podpísali vo štvrtok večer (v noci na piatok SEČ) v americkom Washingtone. Signatárom za Slovensko bol minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO), za USA šéf diplomacie Antony Blinken. Zmluvu musí ešte odobriť Národná rada SR. Potrebná je tiež ratifikácia prezidentkou SR.

Otvor článok

V rakúskom parlamente prešiel zákon o povinnom očkovaní

4.2 2022 06:48

VIEDEŇ - Horná komora rakúskeho parlamentu (Bundesrat) schválila vo štvrtok večer zákon o povinnom očkovaní proti COVID-19 pre ľudí starších ako 18 rokov. Dolná komora (Nationalrat) ho podporila už v januári. Dokument vstúpi oficiálne do platnosti po podpise prezidenta Alexandra Van der Bellena.

Otvor článok

Oddnes je nutná kratšia karanténa po príchode na Slovensko

4.2 2022 07:24

BRATISLAVA - Domácu karanténu skrátili od piatka na 5 dní. Netýka sa kompletne zaočkovaných a ľudí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 pred nie viac ako 180 dňami. Musia sa ale registrovať do systému eHranica raz za 6 mesiacov. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Otvor článok

Zruší Poľsko spornú disciplinárnu komoru najvyššieho súdu?

4.2 2022 08:05

VARŠAVA - Poľský prezident Andrzej Duda vo štvrtok oznámil, že posiela do parlamentu na schválenie návrh zákona, ktorý zruší disciplinárnu komoru najvyššieho súdu. Týmto chce ukončiť ostrý spor s Európskou úniou.

Otvor článok

V Holandsku chcú zakázať cigaretové filtre

4.2 2022 08:19

BRUSEL/AMSTERDAM - Cigaretové filtre obsahujúce plasty sú vysoko znečisťujúce a mali by ich v Holandsku zakázať. Poslanci Strany pre zvieratá (PvdD) to uviedli v parlamentnom návrhu, ktorý predložili vo štvrtok.