Eduard Heger plánuje uvoľňovať opatrenia

NETKY.SK • 2 Február 2022, 10:43 • 2 min
Eduard Heger plánuje uvoľňovať opatrenia

BRATISLAVA - Slovensko pravdepodobne pôjde po odznení vlny variantu omikron trendom ako iné krajiny a bude uvoľňovať opatrenia. Pred stredajším rokovaním vlády to uviedol predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) s tým, že sa o tom ešte plánuje poradiť s konzíliom odborníkov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Premiér poznamenal, že momentálne sa nachádzame v prudkom raste, ale táto vlna bude prudká a rýchla. „Situácia v nemocniciach je dobrá, zatiaľ nie sme ani na tretine lôžok z kapacity.“ Ako doplnil, pripravené sú reprofilizované lôžka a aj v stredu budú rokovať o ďalšom zvýšení ich počtu.

 

img

 

„Vyzerá to tak, že prípady, ktoré prichádzajú do nemocníc, budú mať ľahší priebeh, takže by nemal byť taký nápor na pľúcne ventilácie,“ dodal Heger. Poznamenal, že vakcíny sú zatiaľ proti ochoreniu COVID-19 najúčinnejšie a sú k dispozícii.

 

Prečítajte si tiež: Vláda nakúpi liek proti ochoreniu COVID-19. Kedy bude dostupný?

 

Minister zdravotníctva Vladimír Lengarský (nominant OĽaNO) uviedol, že vysoké čísla prípadov sa dali očakávať. Naďalej odporúča testovanie vo firmách.

 

img

 

Možno vás zaujme: Vedci odhalili skryté poškodenie pľúc u ľudí, ktorí prekonali COVID-19

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona