Blížia sa MS klubov, Európu bude zastupovať londýnska Chelsea

NETKY.SK • 2 Február 2022, 15:35 • 2 min
Blížia sa MS klubov, Európu bude zastupovať londýnska Chelsea

ABU DABÍ – Zajtra o 17:30 nášho času odštartuje 18. ročník Majstrovstiev sveta klubov. Hlavné mesto Spojených arabských emirátov uvidí zápasy kontinentálnych šampiónov, pričom najväčším favoritom na víťazstvo je Chelsea Londýn, úradujúci víťaz Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

Majstrovstvá sveta klubov sa mali pôvodne minulý rok uskutočniť v Číne s 24 účastníkmi. Kvôli pandémii koronavírusu bol turnaj presunutý v pôvodnom formáte do Japonska, kde sa však pandemická situácia skomplikovala natoľko, že sa krajina vzdala práv na organizovanie podujatia. V SAE sa bude šampionát konať po piatykrát po rokoch 2009, 2010, 2017 a 2019. Na turnaji sa objaví 7 mužstiev, finále je na programe 12. februára.

 

img

 

Európsky favorit vstúpi do hry v semifinálovej fáze, v ktorej narazí na jeden z trojice klubov Al Hilal, Al Džazíra a AS Pirae. „Keď na turnaji nehráte, nevenujete mu veľkú pozornosť a nepovažujete ho za dôležitý. Tak to v Európe, resp. u mňa, jednoducho je. Ak ste ale jedným z účastníkov, je to iné a môže ísť o vzrušujúci pocit,“ prezradil klubovému webu tréner Thomas Tuchel.

 

img

 

Od úvodného ročníka v roku 2000 zvíťazili na turnaji z anglických celkov iba Manchester United (2008) a Liverpool (2019). Chelsea v roku 2012 podľahla vo finálovom zápase brazílskemu Corinthians. Z vtedajšieho výberu dnes v mužstve pôsobí len kapitán César Azpilicueta. Na šampionát si dobre spomína aj niekdajší skvelý brankár Petr Čech, ktorý v súčasnosti vykonáva funkciu poradcu športového a technického úseku.

 

 

Klubové majstrovstvá zajtra odštartuje súboj medzi domácou Al Džazírou a celkom Pirae z Oceánie, ktorý nahradil Auckland, pretože jeho štart zmarili opatrenia proti koronavírusu na Novom Zélande. Víťaz nastúpi proti šampiónovi ázijskej Ligy majstrov Al Hilalu o možnosť hrať proti Chelsea v semifinále, kde bol priamo nasadený aj brazílsky Palmeiras, víťaz Pohára osloboditeľov. Tento celok môže naraziť na egyptský klub Al Ahly, prípadne mexický Monterrey.

 

Pred rokom sa z víťazstva na MS tešil Bayern Mníchov, historicky najúspešnejším klubom je Real Madrid so štyrmi trofejami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies