Vláda schválila troch kandidátov na voľbu členov Rady SPF

NETKY.SK • 2 Február 2022, 15:28 • 2 min
Vláda schválila troch kandidátov na voľbu členov Rady SPF

BRATISLAVA – Kandidátmi na voľbu členov Rady Slovenského pozemkového fondu (SPF), ktorých volí a odvoláva Národná rada (NR) SR na návrh vlády, sú Branislav Skladaný, Štefan Žid a Peter Radošinský. Návrh schválil v stredu vládny kabinet.

slovakia

left justify in out

Na základe vládou schváleného návrhu na voľbu členov Rady SPF predseda vlády predloží návrh na voľbu členov Rady SPF predsedovi NR SR na ďalšie konanie. Podľa zákona o pozemkových úpravách, usporiadaní pozemkového vlastníctva, pozemkových úradoch, pozemkovom fonde a o pozemkových spoločenstvách činnosť a hospodárenie pozemkového fondu kontroluje 13-členná rada.

 

img

 

Členov rady volí a odvoláva NR SR, a to ôsmich členov na návrh vlády SR a piatich členov na základe princípu pomerného zastúpenia politických strán a politických hnutí, za ktoré boli poslanci zvolení do NR SR na návrh výboru. Funkčné obdobie členov rady sú tri roky.

 

Možno vás zaujme: Ustanoviť skorší termín jesenných volieb by nemal byť zásadný problém

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies