Na Slovensku vybudujú novú cyklotrasu

NETKY.SK • 2 Február 2022, 13:24 • 2 min
Na Slovensku vybudujú novú cyklotrasu

MODRA - Mesto Modra a obec Šenkvice bude spájať nová cyklocesta. S dĺžkou takmer 5 kilometrov bude viesť po existujúcich asfaltových i poľných cestách z Modry priamo k dopravnému terminálu v Šenkviciach.

slovakia

left justify in out

Modranská samospráva o tom informuje na svojom webe s tým, že na vlak do Šenkvíc sa tak bude dať dostať aj na bicykli.

 

img

 

Projekt počíta s obnovou asfaltu na súčasných komunikáciách so zachovaním pôvodnej šírky cesty. „Na poľných cestách sa vybuduje cyklocesta s asfaltovým povrchom v šírke 3 metre. Z dôvodu, že v trase cyklocesty ide aj plynovod, jeden úsek s dĺžkou 414 metrov bude zo štrkodrviny,“ spresnili samosprávy.

 

Cyklocestu budú realizovať tak, aby umožnili prístup majiteľom viníc, priľahlých pozemkov a správcovi vodného toku s obslužnou technikou.

 

Prečítajte si tiež: Vyriešia elektrické autá klimatický problém?

 

Nebudú chýbať ani odpočívadlá, napríklad pri modranskom rybníku na začiatku či v strede trasy. Na dopravnom termináli v Šenkviciach bude prestrešené stojisko na odloženie a parkovanie bicyklov. „Odpočívadlá budú vybavené servisnými cyklostojanmi, lavičkami, odpadkovými košmi, stojanmi na bicykle. Dve odpočívadlá budú mať drevený altánok,“ uviedlo mesto. V budúcnosti sa má na komunikáciu napájať aj pripravovaná cyklotrasa medzi Modrou a Dubovou.

 

img

 

„Pre novú vyhlášku o dopravnom značení budeme musieť požiadať o zmenu v projekte, čo nám realizáciu mierne predĺži,“ avizujú samosprávy s tým, že stavať plánujú v apríli až v septembri. Na vybudovanie cyklocesty získalo Združenie obcí Modra – Šenkvice nenávratný finančný príspevok 755 392 eur v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) financovaného z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu. Združenie sa na financovaní podieľa takmer 40 000 eurami.

 

Možno vás zaujme: REPORTÁŽ: Budú už vlaky jazdiť normálne? Našli nových rušňovodičov?

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies