Archív článkov za August 2020, strana 3

Otvor článok

V júli bolo na Slovensku 12 epidémií koronavírusu, z toho osem lokálnych

6.8 2020 12:19

BRATISLAVA - V júli bolo na Slovensku 12 epidémií koronavírusu. Išlo o osem lokálnych, dve regionálne a dve nadregionálne epidémie.

Otvor článok

Inter a United povtrdili pozíciu favorita, Basekhir končí

6.8 2020 14:05

MANCHESTER/GELSENKIRCHEN- Futbalisti United si aj v druhom zápase dokázali poradiť s rakúskym súperom. Inter si zariadil postup do štvrťfinále, Basekhir nezvládol odvetu s Kodaňou.

Otvor článok

Liek na COVID-19 už dostalo niekoľko pacientov na Slovensku

6.8 2020 14:32

BRATISLAVA - Liek Veklury s účinnou látkou remdezivir podali na Slovensku doposiaľ šiestim pacientom s ochorením COVID-19. Uviedla to hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

Otvor článok

Nukleárne zbrane sa už nesmú nikdy použiť, tvrdí prezidentka

6.8 2020 14:57

Ľudstvo by už nemalo nikdy zažiť hrôzy spôsobené jadrovou energiou. Uviedla to prezidentka Zuzana Čaputová vo videu na sociálnej sieti Twitter pri príležitosti Svetového dňa za zákaz jadrových zbraní. Ten si svet pripomína pri príležitosti zhodenia atómovej bomby na japonské mesto Hirošima.

Otvor článok

Chára asistoval, Bostonu to na víťazstvo nestačilo

6.8 2020 16:21

EDMONTON/TORONTO - Hokejisti Bostonu v noci na štvrtok nestačili na Tampu. Kapitán Chára, ktorý asistoval na gól, spoločne s jeho družinou podľahli Tampe tesne 2:3.

Otvor článok

City hlási prvé posily, Sanchéz ostáva v Interi

6.8 2020 16:53

MANCHESTER/MILÁNO – Manchester City sa po neúspešnej sezóne opäť snaží posilniť svoj káder. Po odchode Davida Silvu a Leroya Saného, City znova lovia na hráčskom poli.

Otvor článok

Ako podľa kritika filmoví giganti odôvodňujú pohlcovanie rôznorodosti?

6.8 2020 17:00

Pokračujeme v rozhovore o filmovom priemysle a o filozofii aktuálnych zmien. Rozprávali sme sa s Jaromírom Blažejovským, ktorý je filmovým kritikom a odborným asistentom Ústavu filmu a audiovizuálnej kultúry na Filozofickej fakulty Masarykovej univerzity v Brne.

Otvor článok

Juve aj Real musia vyhrať, ich súperi v Lige majstrov majú navrch

6.8 2020 17:14

Futbalisti Manchestru City privítajú v piatkovom šlágri odvetných zápasov osemfinále Ligy majstrov čerstvého španielskeho šampióna Real Madrid. V prvom dueli ešte vo februári triumfovali v Madride 2:1 a sú tak bližšie k postupu na finálový turnaj v Lisabone. Juventus Turín sa v druhom piatkovom dueli bude usilovať o zmazanie manka 0:1 z prvého stretnutia s Olympique Lyon.

Otvor článok

Pápež neodcudzuje len používanie, ale aj vlastníctvo jadrových zbraní

6.8 2020 18:37

RÍm - Pápež František si počas dnešného dňa pripomenul 75. výročie útoku atómovou bombou na Hirošimu tým, že zdôraznil, že nielen použitie jadrových zbraní, ale aj ich vlastníctvo je nemorálne. Zároveň zopakoval výzvu na svetový mier.

Otvor článok

Diskusie o vzhľade krajiny nie sú len na Štrbskom Plese

6.8 2020 19:00

Vzhľad krajiny sa rokmi mení, či už je to potrebou vytvárania priemyselnej infraštruktúry či budovania nových ciest. V neposlednom rade aj výrubom lesov či odhadzovaním odpadkov na miesta, ktoré na to nie sú určené, ani spôsobilé.

Otvor článok

Rezort školstva chce poskytnúť pre školy viac psychológov

6.8 2020 19:41

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva chce zo svojho rozpočtu zabezpečiť školských psychológov. Vo svojom profile na sociálnej sieti to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR Branislav Gröhling (SaS). Z rozpočtu rezortu plánuje podporiť napríklad aj príspevok na digitalizáciu či pozíciu správcu siete.

Otvor článok

Peréz mal negatívny test, cez víkend už môže pretekať

6.8 2020 20:12

SILVERSTONE - Mexický jazdec Sergio Perez má po absolvovaní povinnej sedemdňovej karantény negatívny test na koronavírus. Do pretekania sa tak zapojí už počas tohto víkendu, keď sa na okruhu v Silverstone uskutoční Veľká cena 70. výročia Formuly 1.

Otvor článok

Francúzsky prezident vyzýva na medzinárodné vyšetrenie výbuchov v Bejrúte

6.8 2020 20:38

BEJRÚT - Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyzval vo štvrtok na začatie medzinárodného vyšetrenia utorkového masívneho výbuchu v prístave v libanonskom hlavnom meste Bejrút.

Otvor článok

Popredný člen skupiny takáčovcov je mŕtvy

6.8 2020 21:29

Mafiánska skupina, tiež známa ako "takáčovci", sa sústreďovala najmä v Bratislave. V máji tohto roku obvinila polícia osem osôb z ich radov, pričom Martin Mikulec bol na úteku. Z najnovších správ sa však dozvedáme, že bezpečnostné zložky štátu ho našli mŕtveho.

Otvor článok

Pýtanie sa tejto otázky pomôže žiť lepšie a menej toho ľutovať

7.8 2020 07:09

Keby sa život podobal na film, bol by v ňom zastúpený hádam každý žáner, aký sa kedy zrodil. Nechýbala by komika, aspoň jedna romantická zápletka a či už sa to niekomu páči alebo nie, nezaobišlo by sa to ani bez drámy.

Otvor článok

Koronavírusom sa na svete nakazilo už viac ako 19 miliónov ľudí

7.8 2020 08:12

Počet prípadov nákazy novým druhom koronavírusu zaznamenaných na celom svete prekročil v noci na piatok hranicu 19 miliónov.

Otvor článok

V súvislosti s výbuchom v Libanone zadržali 16 ľudí

7.8 2020 08:52

BEJRÚT - Libanonské úrady zadržali vo štvrtok najmenej 16 pracovníkov bejrútskeho prístavu, kde došlo v utorok k mohutnému výbuchu, pri ktorom zahynulo viac ako 140 ľudí a ďalších približne 5000 osôb utrpelo zranenia. Informovala o tom agentúra AFP.

Otvor článok

Objavili parazita, ktorý spôsobuje maláriu a je odolný voči liekom

7.8 2020 10:03

BRATISLAVA - Vedci objavili v Rwande kmeň parazita, ktorý spôsobuje maláriu a je odolný voči liekom na túto chorobu.

Otvor článok

Twitter začne označovať štítkom médiá napojené na štát alebo ním kontrolované

7.8 2020 11:28

NEW YORK - Spoločnosť Twitter Inc (TWTR.N) začala osobitne označovať tie používateľské kontá, ktoré sú prepojené so štátom, niektorými jeho kľúčovými predstaviteľmi alebo vládnymi úradníkmi. Podľa agentúry Reuters to Twitter oznámil vo štvrtok vo svojom blogu.

Otvor článok

Rusko vyzýva Spojené štáty, aby prediskutovali otázky vojenských biologických aktivít v blízkosti svojich hraníc

7.8 2020 13:48

MOSKVA, 6. augusta. Moskva vyzýva Washington prediskutovať v dvojstrannom formáte otázky, týkajúcich sa vojenských biologických aktivít Spojených štátov pozdĺž ruských hraníc. Oznámil to 6. augusta zástupca riaditeľa odboru informácií a tlače ruského ministerstva zahraničných vecí Alexej Zaitsev.

Otvor článok

Prečo sa Radoslav Rančík búri voči súčasnému trénerstvu?

7.8 2020 14:00

Je mladším z dvojice veľkých basketbalových bratov. Bývalý slovenský reprezentant Radoslav Rančík má vo svojej vitríne osem ocenení pre najlepšieho basketbalistu, ale po skončení kariéry sa nerozhodol pre trénerskú dráhu. A kým jeho brat Martin sa môže pochváliť trénerským pôsobením v organizácii Chicago Bulls, tak Radoslava odrádza určité bremeno.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Mestá a obce boli s informovaním o pandémii koronavírusu spokojné

7.8 2020 14:19

BRATISLAVA – S informáciami, ktoré dostávali mestá a obce od príslušných orgánov počas prvej vlny pandémie nového koronavírusu, bolo spokojných vyše 80 percent samospráv.

Otvor článok

Akákoľvek raketa vypustená smerom na Rusko bude považovaná za jadrový útok

7.8 2020 14:52

MOSKVA - Rusko bude vnímať akúkoľvek balistickú raketu vypálenú smerom na svoje územie ako jadrový útok, ktorý si vyžiada aktivizáciu ruského jadrového potenciálu. V článku, ktorý vyšiel v denníku Krasnaja zvezda, to oznámil generálny štáb ruskej armády.

Otvor článok

Maďari spájajú svoje sily do jednej politickej strany

7.8 2020 16:11

BRATISLAVA - Strana Maďarskej komunity (SMK), Most-Híd a hnutie Spolupatričnosť založia spoločnú maďarskú politickú stranu. V sídle SMK v Bratislave to dnes médiám na tlačovej konferencii povedal predseda strany Krisztián Forró.

Otvor článok

Sevilla vyradila Rím, postupuje aj Leverkusen

7.8 2020 16:48

NEMECKO - Šlágrom osemfinále Európskej ligy bol duel medzi španielskou Sevillou a talianskym AS Rímom. Spolu so Španielmi sa z víťazstva tešili aj Leverkusen , Basilej a Wolverhampton.

Otvor článok

Spurs získávajú dánského stredopoliara z Premier league

7.8 2020 17:12

LONDÝN - José Mourinho prináša do klubu svoju prvú posilu. Dánsky záložník prichádza do londýnskeho klubu zo Southamptonu, prestupová čiastka sa pohybuje okolo 27 miliónov euro.

Otvor článok

Kauza okolo kopírky Mercedesu v Racing Pointe je vyriešená

7.8 2020 17:51

PARÍŽ/VEĽKÁ BRITÁNIA - Stajňa Racing Point príde v súťaži konštruktérov motoristického seriálu MS formule 1 o 15 bodov. Ich jazdec Sergio Peréz mal navyše pozitívny posledný test na COVID-19.

Otvor článok

Dovezený zdravotnícky materiál bol u nás počas koronakrízy v rekordnom množstve

7.8 2020 18:14

BRATISLAVA - Počas obdobia pandémie nového koronavírusu sa na Slovensko doviezlo rekordné množstvo zdravotníckeho materiálu. Vyplýva to z tvrdení experta a analytika makroekonómie Tomáša Kenderu a experta metodiky platobnej bilancie Vladimíra Lukačoviča, ktoré zverejnili na webe Národnej banky Slovenska (NBS).

Otvor článok

Keď továrne zabíjajú: Tragédia v maďarskej hlinikárni

7.8 2020 19:00

Továrne a priemyselné oblasti patria medzi tie miesta, ktoré môžu výrazne škodiť životnému prostrediu, spôsobiť environmentálnu katastrofu či dokonca zabíjať ľudí.

Otvor článok

Hollywood už možno čoskoro dobyje trpaslík zo Slovenska

7.8 2020 19:10

Mladého Slováka s prezývkou "veľký Rišo" si zapamätáte do konca života. Už na prvý pohľad je iný ako ostatní ľudia.

Otvor článok

Mercedes podpísal zmluvu s Bottasom aj na ďalší rok!

7.8 2020 20:18

SILVERSTONE - Fínsky jazdec Valtteri Bottas bude jazdiť za „strieborné šípy“ aj v nadchádzajúcej sezóne, v priebehu týždňa to oznámil anglický tím so sídlom v Brackley.

Otvor článok

Ktorý festival uprostred zrúcaniny je pre COVID-19 zrušený?

8.8 2020 10:00

S obnovou pôvodne benediktínskeho kláštora prestavaného na pevnosť v Bzovíku v okrese Krupina sa začalo v roku 2015. Od 7. do 9. augusta mu mal k zviditeľneniu pomôcť aj festival Stredovek.sk, ktorý bol z dôvodu zhoršenia epidemiologickej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 zrušený.

Otvor článok

AKTUALIZÁCIA: Požiar v domove dôchodcov si vyžiadal dve obete, polícia začala stíhanie

8.8 2020 10:20

BRATISLAVA/ZEMIANSKE KOSTOĽANY – Požiar v domove dôchodcov v obci Zemianske Kostoľany v okrese Prievidza si vyžiadal dve obete. Ďalších 11 osôb počas sobotného nočného požiaru utrpelo zranenia rôzneho rozsahu. TASR o tom Informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Otvor článok

AKTUALIZÁCIA: Krajina s priezračným morom vyhlásila stav environmentálnej núdze, pomôžu Francúzi

8.8 2020 11:00

PORT LOUIS - Vláda afrického štátu Maurícius vyhlásila v piatok stav environmentálnej núdze po tom, čo z poškodenej nákladnej lode, ktorá pred niekoľkými dňami uviazla na plytčine pri pobreží ostrova, začali unikať ropné látky. Informovala o tom agentúra AFP.

Otvor článok

Toronto s Matthewsom šokovalo obratom, Tatar postúpil

8.8 2020 12:00

TORONTO - Hokejisti Montrealu Canadiens so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom postúpili do 1. kola play off zámorskej NHL. Vo štvrtom zápase predkola Východnej konferencie zvíťazili v Toronte nad Pittsburghom 2:0 a v celej sérii triumfovali 3:1. Tatar v súboji nebodoval, na ľade strávil vyše 16 minút.

Otvor článok

Koľko prípadov ochorenia COVID-19 pribudlo na Slovensku?

8.8 2020 13:00

V piatok (7. 8.) na Slovensku pribudlo 43 prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo krajina doteraz eviduje 2566 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk.