Kauza okolo kopírky Mercedesu v Racing Pointe je vyriešená

NETKY.SK • 7 August 2020, 17:51 • 2 min
Kauza okolo kopírky Mercedesu v Racing Pointe je vyriešená

PARÍŽ/VEĽKÁ BRITÁNIA - Stajňa Racing Point príde v súťaži konštruktérov motoristického seriálu MS formule 1 o 15 bodov. Ich jazdec Sergio Peréz mal navyše pozitívny posledný test na COVID-19.

slovakia

left justify in out

Sťažnosť Renaultu

Medzinárodná automobilová federácia (FIA) totiž akceptovala sťažnosť Renaultu na legitímnosť monopostov svojho konkurenta. Tím zároveň zaplatí pokutu 400.000 eur.

 

Príliš veľká podobnosť

Racing Point mal po víkendovej piatej Veľkej cene sezóny v britskom Silverstone na svojom konte 42 bodov a v tímovej súťaži mu patrila piata priečka. FIA uznala, že stajňa sa prehrešila proti pravidlu, ktoré vymedzuje povinnosť tímom navrhnúť a vyrobiť vlastné súčiastky pre monoposty. Dizajn súčiastok Racing Pointu sa však až priveľmi podobá na tie, ktoré navrhol konkurenčný Mercedes pre minulú sezónu.

 

img

 

Body jazdcom zostávajú 

Trest nebude mať vplyv na bodové konto jazdcov v individuálnej súťaži Mexičana Sergia Pereza a Kanaďana Lancea Strolla. Riaditeľ tímu Otmar Szafnauer v prvej reakcii na verdikt označil rozhodnutie za neférové, stajňa teraz podľa oficiálnej stránky FIA preveruje možnosti odvolania.

 

Peréz ešte nemôže pretekať

Aj druhá veľká cena formuly 1 na okruhu v anglickom Silverstone bude bez Mexičana Sergia Péreza. Tridsaťročný jazdec tímu Racing Point sa po sedemdňovej povinnej karanténe už chystal na návrat do súťažného diania, ale opäť mal pozitívny test na koronavírus. Po Veľkej cene Anglicka tak nútene vynechá aj nedeľňajšiu Grand Prix k 70. výročiu prvých pretekov F1.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Checo Pérez (@schecoperez),

 

"Fyzicky je na tom veľmi dobre, je oddýchnutý. Nemôže však súťažiť. Želáme mu veľa šťastia aj jeho rodine a tešíme sa na jeho návrat," píše sa v stanovisku britského tímu Racing Point, ktorý má sídlo práve v Silverstone.

 

Hulk dostane druhú šancu

V monoposte Racing Point BWT Mercedes sa namiesto Péreza objaví 32-ročný Nemec Nico Hülkenberg. Rovnaká náhrada bola plánovaná aj pred necelým týždňom, ale vtedy napokon Hülkenberg do pretekov nenastúpil pre problémy s motorom. Druhý jazdec tímu Racing Point Kanaďan Lance Stroll si z VC Anglicka odniesol deviatu priečku. Po druhom tréningu pred nedeľnajšou VC sa dnes umiestnili "ružoví" na 5. a 6. mieste.

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona