Liek na COVID-19 už dostalo niekoľko pacientov na Slovensku

NETKY.SK • 6 August 2020, 14:32 • 2 min
Liek na COVID-19 už dostalo niekoľko pacientov na Slovensku

BRATISLAVA - Liek Veklury s účinnou látkou remdezivir podali na Slovensku doposiaľ šiestim pacientom s ochorením COVID-19. Uviedla to hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podmienka podania lieku

Ako doplnila, liek je na Slovensku registrovaný, ale nie je kategorizovaný. "Na podanie uvedeného lieku nie je potrebná výnimka, indikuje ho ošetrujúci lekár, podmienku jeho podania, teda na ochorenie COVID-19, stanovila Európska lieková agentúra," povedala.

 

img

 

Situácia na Slovensku 

Krajina celkovo doteraz eviduje 2480 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Spolu v krajine ochorenie prekonalo 1824 ľudí. Vo štvrtok pribudlo aj úmrtie pacienta s pozitívnym testom na nový koronavírus.

 

img

 

Celkovo tak u nás ochoreniu COVID-19 podľahlo 30 osôb. Laboratóriá doteraz vykonali 272 322 laboratórnych testov na nový koronavírus.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona