Archív článkov za August 2020, strana 2

Otvor článok

Problém s pneumatikami Pirelli mali monoposty F1 na Silverstone aj v minulosti

4.8 2020 12:52

Záver Veľkej ceny Anglicka na okruhu v Silverstone sprevádzal tretí tohtosezónny triumf Brita Lewisa Hamiltona, ale aj viaceré minidrámy spôsobené zlyhaním pneumatík.

Otvor článok

Čo sa slovenský hokejista Norimbergu dozvedel z klubového telefonátu?

4.8 2020 14:00

Slovenský hokejista Andrej Bíreš je synom Ondreja Bíreša, ktorý hrával hokej za Vojvodinu Novy Sad, Zvolen a Norimberg. A teraz pôjde v jeho šľapajach nielen tým, že sa tiež dal na dráhu hokejistu a pôsobí v Nemecku, ale dokonca si zahrá aj v rovnakom klube – góly bude strieľať za Norimberg Ice Tigers. Rozprávali sme sa s Andrejom Bírešom, ktorý Slovensko reprezentoval aj na MS do 20 rokov a teraz si po rokoch v nižších ligách zahrá najvyššiu DEL.

Otvor článok

Hackeri predávajú osobne údaje Rusov, ktorí unikli po hlasovaní o zmenach na ústave

4.8 2020 14:08

MOSKVA - Databáza s osobnými údajmi Rusov, ktorí sa zúčastnili elektronického hlasovania o zmenách a doplneniach ústavy, unikla na darknet.

Otvor článok

Na Slovensku je aktuálne 57 odberových miest pre testovanie pacientov na COVID-19

4.8 2020 15:06

BRATISLAVA - Na Slovensku je aktuálne 57 odberových miest pre testovanie pacientov na COVID-19.

Otvor článok

Takzvané európske hodnoty nie sú zdieľané všetkými v Európe

4.8 2020 15:34

BRUSEL. Na mimoriadnom samite EÚ, ktorý sa konal 17. a 21. júla, sa objavili tvrdé spory týkajúce sa prijatia rozpočtu Únie a finančných opatrení na prekonanie vírusovej hospodárskej krízy.

Otvor článok

Zopár inšpirujúcich výrokov, ktoré prinútia zamyslieť sa

4.8 2020 16:00

Každý život by mal niesť nejakú peknú myšlienku. Ak ju nemá, znamená to, že človek žil pre maličkosť, ale nie pre veľkosť. Znamená to, že sa nepoučil, nepopálil a rana mu nebola ošetrená, značí to, že neľúbil, nechybil, nenazbieral múdrosť a nerozhádzal hlúposť.

Otvor článok

Plagiátorstvo trápi aj českú politickú scénu

4.8 2020 17:00

Slovenskú politickú scénu ostatné týždne zamestnali viaceré plagiátorské kauzy. No nie sme jedinou krajinou, kde sa podobné prípady dejú. Najznámejšími sú prípady plagiátorstva či podozrenia z odpisovania vysokých politikov minulosti či súčasnosti. Rozprávali sme sa s českým senátorom Ladislavom Kosom o tom, ako sa s podobným prípadom stretol aj v komunálnej politike.

Otvor článok

V New Yorku platí výstraha pred tornádom

4.8 2020 17:30

NEW YORK - Americké federálne Stredisko pre predpoveď búrok vydalo v utorok výstrahu pred tornádom pre mesto New York. Informovala o tom agentúra DPA.

Otvor článok

AKTUALIZÁCIA: Gigantická explózia v Bejrúte, šéf tajných služieb tuší, čo za tým je

4.8 2020 19:26

Libanonským hlavným mestom Bejrútom otriasli v utorok popoludní dve silné explózie, píše agentúra DPA.

Otvor článok

Ako oklamať čas a dostať sa na živý koncert Freddieho Mercuryho?

4.8 2020 20:00

Virtuálna realita (VR) sa stáva súčasťou nášho života a postupne sa vytvárajú nové možnosti či metódy jej uplatnenia. Niektoré sú užitočnejšie, iné zasahujú skôr do oblasti zábavy či prezentácie. Blížime sa ako spoločnosť až k vytvoreniu falošného stroja času? Alebo falošné teleportačné zariadenie, aby sme sa za pár sekúnd dostali ku austrálskym klokanom?

Otvor článok

Z chudoby sa prepracoval na milionára

5.8 2020 07:11

Zrejme nie je taký človek, ktorému by aspoň raz nenapadla atraktívna myšlienka s otáznikom na konci. Aké by to bolo byť milionárom?

Otvor článok

AKTUALIZÁCIA: V Bejrúte nie sú medzi obeťami ani zranenými žiadni občania SR

5.8 2020 08:09

BRATISLAVA - Občania SR nie sú medzi obeťami či zranenými utorkových mohutných výbuchov v prístave libanonského hlavného mesta Bejrút.

Otvor článok

V Libanone dnes zasadá krízová vláda, premiér Dijáb požaduje vyšetrovací tím

5.8 2020 08:32

BEJRÚT - Libanonský prezident Michel Aún zvolal na stredu krízové zasadnutie vlády, ktoré bude venované dôsledkom utorkového mohutného výbuchu v bejrútskom prístave. Podľa najnovšej bilancie ministerstva zdravotníctva si explózie vyžiadali životy najmenej 78 ľudí a okolo 4000 zranených.

Otvor článok

Fulham sa s Rodákom vracia do Premier League

5.8 2020 09:21

LONDÝN - Slovenský futbal budú v novej sezóne anglickej Premier League zastupovať dvaja brankári. FC Fulham s Marekom Rodákom postúpil medzi elitu, keď vo finále play off druhej najvyššej anglickej súťaže vo Wembley zdolal FC Brentford 2:1 po predĺžení. Dres Newcastlu United už dve sezóny úspešne oblieka Martin Dúbravka - brankárska jednotka slovenskej reprezentácie.

Otvor článok

Prezident USA Donald Trump pripisuje výbuchy v Libanone možnému útoku

5.8 2020 10:59

WASHINGTON - Traja predstavitelia amerického ministerstva obrany nemajú informácie, ktoré by nasvedčovali, že mohutné výbuchy v libanonskom hlavnom meste Bejrút boli dôsledkom útoku. Takto však o tragédii v Bejrúte hovoril prezident USA Donald Trump počas brífingu v Bielom dome.

Otvor článok

Nie všetky tábory podliehajú výkonu štátneho zdravotného dozoru

5.8 2020 11:00

Rodičia majú počas letných dní možnosť dať svoje deti na detské tábory. Pýtali sme sa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ), čo všetko musí organizácia splniť, aby mohla detský tábor zorganizovať, ale aj to, ako sa vykonávajú kontroly dodržiavania povinností.

Otvor článok

Pellegrini sa v kauze NFŠ odvoláva na bývalú ministerku

5.8 2020 12:12

BRATISLAVA - Bývalý premiér a líder vznikajúcej strany Hlas - sociálna demokracia Peter Pellegrini deklaroval, že v súvislosti s kauzou Národného futbalového štadióna (NFŠ) je pripravený vypovedať na polícii.

Otvor článok

Libanonské médiá označili príčinu obrovskej explózie v Bejrúte

5.8 2020 13:44

BEJRÚT - Libanonské médiá informovali, že dusičnan amónny, ktorý explodoval v Bejrúte, bol konfiškovaný z lode zvanej Rhosus. Loď plávala pod vlajkou Moldavska a jej majiteľom bol Rus.

Otvor článok

Čím sa motivátorovi Majzelovi podarilo “poblázniť“ Lampera, Matoušeka a Ziga?

5.8 2020 14:00

Rozprávali sme sa o hokeji s bývalým brankárom Iskry i HC´05 Banská Bystrica, ako aj Zvolena, Popradu a bývalým mládežníckym trénerom Jaroslavom Majzelom. Dnes už pracovník televízie si zaspomínal na to, ako trénersky dokázal motivovať slovenských reprezentantov Tomáša Ziga, Tomáša Matoušeka a Patrika Lampera na turnaji piatakov. Navrhol tiež zaujímavý projekt, ktorý by mohol slovenskému hokeju pomôcť.

Otvor článok

Hurricanes sa tešia z postupu, Calgary deklasovalo súpera

5.8 2020 14:21

EDMONTON - V stredu nad ránom NHL spoznala svojho prvého postupujúceho , Carolina Hurricanes s prehľadom prevalcovala Rangers a postupuje do ďalšieho kola.

Otvor článok

Ruský MiG-31 vzlietol, aby zachytil nórske lietadlo nad Barentsovým morom

5.8 2020 14:58

MOSKVA, 4. augusta. /TASS/. Ruská stíhačka MiG-31 bola vzatá do vzduchu, aby zachytila nórske lietadlo Falcon-20 nad neutrálnymi vodami Barentsovho mora. Toto bolo oznámené v utorok v Národnom stredisku pre obranné riadenia (NTSUO) Ruska.

Otvor článok

Množstvo ľadu v Arktíde kleslo na historické minimum

5.8 2020 15:38

MOSKVA - Množstvo ľadu v Arktíde dosiahlo počas tohto leta najnižšiu hodnotu od začiatku meraní.

Otvor článok

Gaethje v októbri, bývalý UFC šampión v apríli?

5.8 2020 16:00

Zatiaľ neporazený šampión ľahkej váhy Khabib Nurmagomedov sa vyjadril na sociálnych sieťach , že má značný záujem o dlho spomínaný zápas s bývalým šampiónom Georgesom St- Pierrom.

Otvor článok

Čo sa po odhalení plagiátorstva deje v Poľsku?

5.8 2020 16:00

Naši severní susedia nemajú so záverečnými prácami politikov až také problémy, ako sú v iných krajinách. Podľa poslanca poľského sejmu Jacka Czerniaka je plagiátorstvo veľmi vážny problém, ktorý sa týka viacerých oblastí života, a to nielen v regióne strednej Európy.

Otvor článok

Otestovali prototyp rakety Starship od Elona Muska

5.8 2020 17:30

Prototyp ďalšej generácie vesmírnej lode Starship od SpaceX má za sebou úspešný test, počas ktorého vyletel do výšky 150 metrov a následne hladko pristál na zemi.

Otvor článok

Bývalý ukrajinský prezident ponúkol Donbasu, aby sa stal slobodnou hospodárskou zónou

5.8 2020 17:43

KYJEV, 4. júla. Kyjev je pripravený urobiť niekoľko kompromisov v rokovaniach v rámci trojstrannej kontaktnej skupiny o urovnaní konfliktu v Donbase, a najmä je pripravený poskytnúť Donbasu štatút regiónu so slobodnou hospodárskou zónou.

Otvor článok

Dôchodcovia môžu prežiť aj špeciálne letné dobrodružstvá

5.8 2020 19:00

„Neseďte doma - nečítajte knihy a nepozerajte telenovely! Poďte sa zabaviť a užiť si dni plné slnka a vody do Patiniec,“ láka OZ Rozprávkovo s tým, aby si tu zaspomínali na dobu pionierskych táborov, strávili letný dni bez nudy a spoznali nových priateľov. Dôchodcovia tak môžu počas zväčša nudnej jesene života zažiť aj adrenalín.

Otvor článok

Instagram spustil novú funkciu

5.8 2020 19:56

NEW YORK - Instagram spustil novú funkciu Reels na zdieľanie videí, ktorou konkuruje obľúbenej aplikácii TikTok.

Otvor článok

Kanárske ostrovy preplatia turistom náklady spojené s koronavírusom

5.8 2020 20:54

MADRID - Regionálna vláda španielskych Kanárskych ostrovov v stredu oznámila, že preplatí turistom všetky náklady spojené s koronavírusom. Informovala o tom agentúra Reuters.

Otvor článok

Len tak mu dal pol milióna

6.8 2020 07:19

V živote sa deje všeličo. Občas človek niečo stratí, inokedy zasa získa. Raz urobí niečo naozaj bláznivé a inokedy mu to vzniknutý problém zráta a prinúti ho vziať si z toho lekciu.

Otvor článok

Hurikán Isaias si v USA vyžiadal najmenej deväť obetí

6.8 2020 11:02

WASHINGTON - Hurikán Isaias, ktorý v noci na utorok zasiahol východné pobrežie USA, si vyžiadal už najmenej deväť obetí na životoch. V dôsledku popadaných stromov ostali v stredu bez dodávok elektrickej energie milióny ľudí. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP.

Otvor článok

SMER-SD chce pre kauzu zadržaného kamióna s drogami podať návrh na poslanecký prieskum vo Finančnej správe SR

6.8 2020 11:18

BRATISLAVA - Podpredseda strany Smer-SD Ladislav Kamenický podá pre kauzu "drogový kamión" návrh na poslanecký prieskum vo Finančnej správe SR.

Otvor článok

Číslo nakazených na Slovensku sa opäť zvyšuje

6.8 2020 11:32

BRATISLAVA - Na Slovensku v stredu (5. 8.) pribudlo 63 prípadov nákazy novým koronavírusom. Laboratóriá vykonali 2667 testov.

Otvor článok

Tretie lietadlo ruského ministerstva pre mimoriadne situácie odletelo do Bejrútu

6.8 2020 11:33

MOSKVA, 6. augusta – RIA Novosti. Už tretie lietadlo ruského ministerstva pre mimoriadne situácie, vyslaných do Libanonu, odletelo do Bejrútu, informovali RIA Novosti v tlačovej službe ministerstva.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Gyimesi z OĽaNO chce zaviesť pravidlá v boji proti podvodom s vínom

6.8 2020 11:39

BRATISLAVA - Slovenskí poctiví vinohradníci čelia existenčnému tlaku v súvislosti s dovozom lacných zahraničných vín a lacného hrozna.

Otvor článok

Prečo je zbúranie bytu pre Číňana ako výhra v lotérii?

6.8 2020 12:00

Čínska ľudová republika prechádza obrovskými zmenami a modernizáciou. Slovák žijúci v Šanghaji vysvetľuje, ako toto 25-miliónové veľkomesto mení tvár a čo to prináša bežným obyvateľom.