V júli bolo na Slovensku 12 epidémií koronavírusu, z toho osem lokálnych

NETKY.SK • 6 August 2020, 12:19 • 2 min
V júli bolo na Slovensku 12 epidémií koronavírusu, z toho osem lokálnych

BRATISLAVA - V júli bolo na Slovensku 12 epidémií koronavírusu. Išlo o osem lokálnych, dve regionálne a dve nadregionálne epidémie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z analýzy prípadov ochorení COVID-19 za obdobie od 1. júla do 31. júla. Údaje z epidemiologického informačného systému spracovali Mária Avdičová a Jana Námešná z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici.

 

650 prípadov na analýzu

Do analýzy bolo zahrnutých 650 prípadov ochorení pozitívnych osôb, u ktorých bolo vykonané epidemiologické vyšetrovanie a spracované všetky epidemiologické charakteristiky.

V júli prebehlo 395 prípadov bez klinických príznakov, čo predstavuje 61 %. Respiračnú formu ochorenia malo 198 ľudí, teda 30 %. Najčastejšie sa infikovali osoby vo veku od 24 do 34 rokov.

 

img

 

V priemere 21 prípadov denne 

Ochorenia sa vyskytli vo všetkých vekových skupinách, najmenej u detí do 10 rokov. V júli laboratóriá urobili takmer 53-tisíc testov, z ktorých bolo prvýkrát pozitívnych 650 testovaných, čo predstavuje vyše jedno percento. V priemere každý deň bolo zistených 21 nových pozitívnych prípadov.

V priebehu júla hygienici zaznamenali 250 prípadov importovaných nákaz z 32 krajín. Najvyšší počet bol z Ukrajiny, išlo o 81 prípadov. Zo Srbska to bolo 65 prípadov, z Česka 48, čo súviselo s návratom slovenských občanov z Moravsko-Sliezskeho kraja. V júli nebol v dvanástich okresoch zistený žiaden pozitívny prípad. V 31 okresoch sa nákaza nešírila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona