SMER-SD chce pre kauzu zadržaného kamióna s drogami podať návrh na poslanecký prieskum vo Finančnej správe SR

NETKY.SK • 6 August 2020, 11:18 • 2 min
SMER-SD chce pre kauzu zadržaného kamióna s drogami podať návrh na poslanecký prieskum vo Finančnej správe SR

BRATISLAVA - Podpredseda strany Smer-SD Ladislav Kamenický podá pre kauzu "drogový kamión" návrh na poslanecký prieskum vo Finančnej správe SR.

slovakia

left justify in out

Strane sa nepozdáva postup colníkov pri zadržaní zásielky 1,5 tony pervitínu za zhruba dve miliardy eur. Zároveň negatívne vnímajú to, že Slovensko sa stáva cieľom alebo prestupnou stanicou zásielok drog.

 

Trestné stíhanie

Zmarila sa možnosť vystopovať príjemcov zásielky a nepodarilo sa tak podľa Kamenického rozbiť kriminálnu sieť, ktorá drogy distribuuje. Postup, ktorý mohol zmariť celé vyšetrovanie, preveruje úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR.

 

Strana SMER - SD nebude rešpektovať deštrukciu právneho štátu a pokusy vrátiť sa do 50. rokov minulého storočia.

Uverejnil používateľ Robert Fico Piatok 31. júla 2020

 

Podľa medializovaných informácií vyšetrovateľ už začal v tejto veci konať a vedie trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu marenia úlohy verejným činiteľom.


Účelom poslaneckého prieskumu vo finančnej správe podľa Kamenického bude, aby poslanci dostali čo najviac informácií o boji colníkov proti pašovaniu drog na Slovensko, resp. o dostupných informáciách týkajúcich sa tejto kauzy.

 

Zároveň verí, že súčasná vládna koalícia umožní opozícii aj svojimi hlasmi vykonať prieskum vo Finančnej správe SR.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona