Zopár inšpirujúcich výrokov, ktoré prinútia zamyslieť sa

NETKY.SK • 4 August 2020, 16:00 • 2 min
Zopár inšpirujúcich výrokov, ktoré prinútia zamyslieť sa

Každý život by mal niesť nejakú peknú myšlienku. Ak ju nemá, znamená to, že človek žil pre maličkosť, ale nie pre veľkosť. Znamená to, že sa nepoučil, nepopálil a rana mu nebola ošetrená, značí to, že neľúbil, nechybil, nenazbieral múdrosť a nerozhádzal hlúposť.

slovakia

left justify in out

Len prežíval
Pokiaľ nie je nijaký zapamätaniahodný odkaz, potom sa z človeka vytratila ľudskosť a len prežíval, hoci by mohol skutočne žiť.
Zamysleniahodný citát potrebuje občas počuť každý a niekedy ho aj jednoduchá veta prinúti pozastaviť sa a celkom zmeniť smer.


Bonus
„Zameraj sa na nebo a dostaneš zem ako bonus. Zameraj sa na zem a nedostaneš nič," povedal C.S. Lewis, ktorý je známy aj vďaka napísaniu kníh. Myslím, že to zhrnul viac ako výstižne, pretože v jeho myšlienke je obsiahnutá odveká pravda. Ak niekto bude žiť len pre to, čo je pominuteľné a nepripustí si, že sa dá skúsiť aj oveľa viac, jeho púť po zemi bude prázdna, bezcieľna a aj zábava, ktorá sa predtým zdala lákavá, nakoniec zovšednie, až sa úplne zhnusí. Zameranie pozornosti na nebo a najmä toho, ktorý tam prebýva, má za následok nielen poznanie, ale aj úplne inú a nefalšovanú radosť z bytia.


Strojca
„Ľudské rozhodnutia sa prijímajú uprostred, začiatok a koniec zostávajú s Bohom. Božími dekrétmi sú narodenie a smrť, a medzi týmito hranicami je človek strojcom vlastného trápenia alebo radosti," vyjadril sa Oswald Chambers.


Viet o šťastí či prípadnom nešťastí sa popísalo viac ako dosť. V podstate by sa Chambersova idea dala vyjadriť veľmi jednoducho - ak chceš byť šťastný, tak buď. Pravdaže, život je oveľa zložitejší a človek sa potýka aj s prekážkou. Vždy sa však môže rozhodnúť, ako sa s ňou popasuje. Buď bude okolo problému tancovať celý čas a nebude si nič iné všímať, alebo si nájde cestu, ako sa zaň dostať a objaví, čo ho čaká tam, kde prekážka už moc nemá.


O súde
„Nesúďte a nebudete súdení," vysvetlil Ježiš základný princíp súžitia. Keď spomínal súdenie, nevravel len o kritizovaní a pokryteckom hádzaní špiny na iného, ale ukázal aj príklad prvého pravidla. Čokoľvek zaseješ, budeš aj žať. Ak niekto dáva nenávisť a odsudzuje, dostane sa mu nenávisti a odsúdenia. Ak ale, naopak, zo srdca vyviera láska a pochopenie, rovnaká láska a pochopenie sa dostaví na oplátku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies