Kanárske ostrovy preplatia turistom náklady spojené s koronavírusom

NETKY.SK • 5 August 2020, 20:54 • 2 min
Kanárske ostrovy preplatia turistom náklady spojené s koronavírusom

MADRID - Regionálna vláda španielskych Kanárskych ostrovov v stredu oznámila, že preplatí turistom všetky náklady spojené s koronavírusom. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Do týchto nákladov patrí možné predĺženie pobytu na ostrove v prípade karantény alebo náklady na zdravotnú starostlivosť.

Opatrenie začne platiť tento týždeň a je prvé svojho druhu v Španielsku.

 

Regionálna vláda sa snaží povzbudiť turistov k príchodu na ostrov po tom, čo Británia zaradila Španielsko na zoznam vysoko rizikových krajín. Všetci ľudia, ktorí sa vrátia do Británie zo Španielska, sa musia podrobiť dvojtýždňovej karanténe.

 

K podobnému kroku pristúpilo aj Švajčiarsko, ktoré ale z tejto povinnosti vyňalo cestujúcich z Kanárskych a Baleárskych ostrovov.

 

img

 

Opatrenie by malo platiť jeden rok.

 

"Pomôže to ekonomickému zotaveniu súostrovia," uviedla Yaiza Castillová, ministerka cestovného ruchu, priemyslu a obchodu v regionálnej vláde Kanárskych ostrovov.

 

Španielsko v stredu zaznamenalo 1172 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najväčší denný prírastok od uvoľnenia opatrení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies