Tretie lietadlo ruského ministerstva pre mimoriadne situácie odletelo do Bejrútu

NETKY.SK • 6 August 2020, 11:33 • 2 min
Tretie lietadlo ruského ministerstva pre mimoriadne situácie odletelo do Bejrútu

MOSKVA, 6. augusta – RIA Novosti. Už tretie lietadlo ruského ministerstva pre mimoriadne situácie, vyslaných do Libanonu, odletelo do Bejrútu, informovali RIA Novosti v tlačovej službe ministerstva.

slovakia

left justify in out

Na palube lietadla Il-76 sa nachádzajú 15 špecialistov Rospotrebnadzoru a vybavenie na rozmiestnenie laboratória na detekciu koronavírusu. Všetci odborníci sú vybavení špeciálnymi oblekmi a ochrannými prostriedkami.

 

Plánuje sa, že do Bejrútu bude zaslaných približne 150 ľudí, celkovo piatimi lietadlami. V stredu večer prišli do libanonského hlavného mesta prvé dve lietadla ruského ministerstva pre mimoriadne situácie.

 

V utorok v oblasti prístavu v Bejrúte došlo k výbuchu. Podľa posledných údajov zomrelo 135 ľudí, viac ako päť tisíc bolo zranených, mnohí z nich sú nezvestní. Libanonský minister zdravotníctva Hamad Hassan nazýva situáciu „katastrofou v plnom slova zmysle“. Upresnil, že výbuch úplne zničil štyri nemocnice, pacienti boli premiestnení do iných zdravotníckych zariadení, ale veľké množstvo obetí nemôže dostať pomoc kvôli nedostatku miest v nemocniciach.

 

Podľa miestnych orgánov bol výbuch spôsobený explóziou 2 750 ton dusičnanu amónneho zabaveného colnými orgánmi v roku 2015 a uloženého v sklade prístavu. Škody spôsobené silným výbuchom v Bejrúte môžu byť až 15 miliárd dolárov, uviedol guvernér mesta Marwan Abboud.

 

Bejrút bol uznaný za oblasť katastrofy, v meste bol zavedený mimoriadny stav na dva týždne. Krajina vyhlásila trojdňový smútok.

 

Zdroj:  https://ria.ru/20200806/1575427939.html

           https://radiosputnik.ria.ru/20200805/1575422682.html?in=t

 

    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona