Pellegrini sa v kauze NFŠ odvoláva na bývalú ministerku

NETKY.SK • 5 August 2020, 12:12 • 2 min
Pellegrini sa v kauze NFŠ odvoláva na bývalú ministerku

BRATISLAVA - Bývalý premiér a líder vznikajúcej strany Hlas - sociálna demokracia Peter Pellegrini deklaroval, že v súvislosti s kauzou Národného futbalového štadióna (NFŠ) je pripravený vypovedať na polícii.

slovakia

left justify in out

Odvoláva sa na bývalú ministerku

Tvrdí, že svedomie má čisté a jeho vláda konala len na základe zmlúv a rozhodnutí rezortov. Pripomenul, že materiál v minulosti predkladala vtedajšia ministerka školstva Martina Lubyová (SNS).

 

"Keď ma požiadajú o vypočutie, veľmi rád prídem, pretože v tomto mám svedomie čisté. My sme ako predseda vlády a vláda konali len na základe zmlúv, rozhodnutí vlády a jednotlivých rezortov," skonštatoval Pellegrini s tým, že informácie o celom priebehu nemá.

 

img

 

Zdôraznil, že záverečný materiál vláde predkladala exministerka školstva Lubyová. "Dokonca dala na vláde schváliť len súhlas s vykonaním transakcie s podmienkou a tá podmienka dodnes nebola splnená," podotkol.

 

Kauza sa už vyšetruje na polícii

Podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý (Sme rodina) v utorok (4. 8.) informoval, že v súvislosti s NFŠ začala polícia trestné stíhanie za obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a zneužitia právomoci verejného činiteľa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tehelné pole (@tehelnepole_official),

 

Upozorňoval na to už v júli 

Holý ešte v júli (15. 7.) po rokovaní vlády vyhlásil, že štát neodkúpi štadión od majiteľa spoločnosti NFŠ Ivana Kmotríka. Poukázal na to, že zmluvy z roku 2013 a 2016 sú neplatné. Kabinetu vtedy odporučil podať trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania viacerých trestných činov.

 

img

 

Zdôraznil, že štát bude tiež žiadať vrátiť peniaze, ktoré už spoločnosti vyplatil. Kmotrík na závery Holého analýzy reagoval tým, že im nerozumie. Dokumenty mali skúmať aj jeho právnici.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies