Čečenský vodca Kadyrov priznal prvé straty medzi svojimi jednotkami na Ukrajine

NETKY.SK • 1 Marec 2022, 11:22 • 2 min
Čečenský vodca Kadyrov priznal prvé straty medzi svojimi jednotkami na Ukrajine

MOSKVA - Na Ukrajine zahynuli prví čečenskí vojaci, ktorí bojujú po boku Ruska. Potvrdil to v utorok vodca tejto autonómnej republiky Ruskej federácie Ramzan Kadyrov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Bohužiaľ, medzi rodákmi z Čečenskej republiky sú už straty. Dvaja zomreli, šesť ďalších utrpelo rôzne zranenia," uviedol Kadyrov, bývalý povstalec a v súčasnosti spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina prostredníctvom aplikácie na odosielanie správ Telegram.

 

img

 

Zabití čečenskí vojaci sa podľa Kadyrova "rozhodli stať hrdinami". Kadyrov už v minulosti vyslal svoje sily ako podporu do vojenských operácií Kremľa – napríklad do Sýrie a Gruzínska. „Áno, vo vojne zabíjajú, také si zvolili povolanie," dodal Kadyrov s tým, že "mali rozkaz minimalizovať straty medzi civilným obyvateľstvom Ukrajiny".

 

Rusko tvrdí, že neútočí na oblasti obývané civilistami, zábery z ukrajinských miest však svedčia o tom, že ostreľované sú aj obytné budovy, pripomína AFP. Ukrajinská strana tvrdí, že od začiatku ruskej invázie zahynulo viac ako 350 civilistov.

 

img

 

Ruské vojská vstúpili na Ukrajinu z viacerých smerov – z Bieloruska, anektovaného Krymu aj a zo separatistických oblastí na východe krajiny. Ruská armáda v nedeľu, na štvrtý deň svojej invázie na Ukrajine, tiež priznala, že medzi jej vojakmi sú aj "zabití a ranení". Ich presný počet však nie je známy.

 

Prečítajte si: Rusi a Ukrajinci vlastnia na Slovensku tisícky spoločností

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona