Tieto slová by sme si najmä teraz mali vziať k srdcu!

NETKY.SK • 2 Marec 2022, 05:30 • 2 min
Tieto slová by sme si najmä teraz mali vziať k srdcu!

Keby tak jestvoval nejaký liek, čo by všetkým bez rozdielu priniesol úľavu. Pretože, hoc sme rozdieľni a aj naše okuliare na svet vidia tak aj onak, podliehame strachom, zdrvujúcim sklamaniam a aj hlava sa občas z budúcnosti zakrúti. Alebo možno liek aj je, len ho treba užiť, zapiť a nezabúdať na účinok, nielen v časoch zlých, ale ani v dobrých.

slovakia

left justify in out

Liekom, ktorý mám na mysli, je Biblia, inak nazývaná aj kniha kníh. Najprekladanejšia, najcitovanejšia kniha, ktorú sa viacerí pokúšali zniesť zo sveta, ale sa im to nepodarilo. Možno je veľmi stará, ale aj v jej riadkoch sa nachádza niečo, čo potrebujeme, čo chceme a čo pomáha.

 

img

 

Veď aj Izraeliti, teda ľudia, ktorí sú v nej predovšetkým spomínaní, prechádzali všeličím. Naprieč vojnami, chorobami, zradami aj hnevom samotného Boha. Nad každou udalosťou vždy ale svietilo slovo od Najvyššieho.

 

Blahoslavení

 

„Blahoslavení, ktorí plačú, lebo oni budú potešení,“ povedal Ježiš pri príležitosti svojej najslávnejšej kázne.

Mohlo a malo by to pozdvihnúť tých, ktorým pohľad zastiera plač. Boh nezakazuje a ani neodsudzuje ľudské slzy, naopak. Dovolím si dokonca tvrdiť, že slzy odháňajú strach, lebo kto sa nehanbí plakať, nebojí sa slabosti.

 

Prečítajte si tiež: Príbeh Júlie z Ukrajiny: Nie som sama, lebo Boh je so mnou!

 

Ježiš ale sľúbil, že tomu, koho tvár je zmáčaná plačom, prinesie útechu a radosť. Na inom mieste je niečo veľmi podobné, keď žalmista píše: „Tí, čo s plačom sejú, s plesaním budú žať.“

 

Inak napísané, slzy nie sú koniec, sú len začiatkom. Za nimi nasleduje čosi lahodnejšie, čosi lepšie, čosi, čo uzdraví.

 

Dúfanie

 

„Ajhľa, Boh je moja spása, dúfam a nebojím sa, lebo Hospodin je moja sila a moja pieseň. On sa mi stal spasením,” napísal prorok Izaiáš.

 

img

 

Je to myšlienka hodná nielen podčiarknutia, ale aj pripomínania si znovu a zas. Bolo by dobré zavesiť si ju do srdca, vyhradiť jej čestné miesto v mysli a odpovedať ňou aj ústne, kedykoľvek obava bude chcieť prevziať vládu nad konaním aj vyjadrovaním.

 

Keď je Boh sila, nie je nič, čo by sa nezvládlo. Keď sa v Boha dúfa, nie je nijaká vec, ktorá by mala byť dôvodom na bdelé noci. Keď je Boh skutočný a On je, potom nie je nikto, kto by sa mu vyrovnal, ani problém, ani nenávisť, ani smrť. Jednoducho nič.

 

Rany

 

„On uzdravuje skľúčených srdcom a obväzuje ich rany. On pozná počet hviezd a každú volá po mene,“ je napísané v ďalšom žalme. Znamená to, že ak nám terajšia alebo minulá situácia spôsobila bolestivé rany, Boh si aj s tým poradí. Na smútok nie sme sami, On si dal za cieľ, že sa o nás postará.

 

A nakoniec verš, ktorý ani nepotrebuje nijaký doplňujúci komentár. Stačí uveriť. „Ak je Boh s nami, kto je proti nám?“

 

img

 

Možno vás zaujme: DOJÍMAVÝ PRÍBEH Z UKRAJINY: Pár sa zosobášil a po obrade išiel bojovať za vlasť

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies