Bratia Kličkovci inšpirovali ďalších slávnych boxerov, berú zbraň a bránia Ukrajinu

NETKY.SK • 1 Marec 2022, 12:58 • 2 min
Bratia Kličkovci inšpirovali ďalších slávnych boxerov, berú zbraň a bránia Ukrajinu

Ukrajinskí profesionálni boxeri Oleksandr Usyk a Vasilij Lomačenko nasledovali bratov Vitalija a Vladimira Kličkovcov. Zapojili sa do teritoriálnej obrany Ukrajiny pred ruskou inváziou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Usyk nasleduje Kličkovcov aj na poste svetového šampióna superťažkej váhy. 

 

img

 

„Posielam odkaz prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Prosím, sadnite si a v pokoji s nami rokujte. Naše deti, manželky, staré mamy sa skrývajú v podzemí. Sme v našej krajine, nemáme inú možnosť, ako sa brániť. Zastavte túto vojnu," napísal 35-ročný Usyk na sociálnej sieti Instagram.

 

 

„Priatelia, musíme sa spojiť a prekonať to, pretože čelíme výnimočným ťažkostiam. Veľmi ma prepadajú emócie a veľmi sa bojím o svoju krajinu a o náš ľud. Priatelia, musíme zastaviť túto vojnu a musíme to urobiť spoločne."

 

 

O rok mladší Lomačenko, ktorý v nižších hmotnostných kategóriách takisto získal opasky majstra sveta, sa v čase začiatku invázie nachádzal v Grécku.

 

img

 

Musel letieť do Bukurešti, odkiaľ sa cez rumunské územie presunul k Odese, kde žije jeho rodina. Informoval o tom portál ESPN. 

 


„Pane, daj svoj pokoj svojmu ľudu. Pane, daj svojim služobníkom svojho Svätého Ducha, aby zohrial ich srdcia tvojou láskou a uviedol ich do všetkej pravdy a dobra," napísal na Instagrame.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies