Rusko nedovolí, aby mala Ukrajina jadrové zbrane, povedal Lavrov

NETKY.SK • 1 Marec 2022, 13:04 • 2 min
Rusko nedovolí, aby mala Ukrajina jadrové zbrane, povedal Lavrov

MOSKVA – Rusko prijíma všetky opatrenia, aby zabránilo výskytu jadrových zbraní na Ukrajine, uviedol ruský minister Sergej Lavrov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Pre Moskvu je tiež neprijateľné, že sú americké jadrové zbrane v Európe. Je čas vrátiť ich domov," uviedol ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov vo vyhlásení na konferencii o odzbrojení.

 

img

 

Nezodpovedné vyhlásenia Kyjeva o jadrových zbraniach podľa neho nie sú len drzosťou, pretože Ukrajina má sovietsku jadrovú technológiu a prostriedky na dodávanie takýchto zbraní. „Nemôžeme nereagovať na toto skutočné nebezpečenstvo,“ zdôraznil Lavrov na konferencii o odzbrojení.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Bieloruskí vojaci prekročili ukrajinské hranice

 

„Môžem vás ubezpečiť, že Rusko je zodpovedný člen medzinárodného spoločenstva, ktorý sa zaviazal nešíriť zbrane hromadného ničenia. Preto prijíma všetky potrebné opatrenia na zabránenie vzniku jadrových zbraní a súvisiacich technológií na Ukrajine. Dúfame, že si každý uvedomuje potrebu riešenia tohto problému,“ povedal minister.

 

img

 

„Pre nás je tiež neprijateľné, že v rozpore so základnými ustanoveniami Zmluvy o nešírení jadrových zbraní má množstvo európskych krajín americké jadrové zbrane stále na svojom území. Pretrváva silná prax spoločných jadrových misií, do ktorých sú zapojené nejadrové krajiny NATO. V ich rámci sa vypracovávajú scenáre použitia jadrových zbraní na útok na Rusko. Je najvyšší čas, aby americké jadrové zbrane odviezli domov a súvisiacu infraštruktúru v Európe úplne odstránili,“ povedal.      

 

Možno vás zaujme: Putin reaguje na zahraničné sankcie. Podpísal dekrét o špeciálnych ekonomických opatreniach




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies