Rusko neuvidí nového Batmana v kine! Disney, Sony Pictures a Warner Bros mu pozastavili uvádzanie svojich filmov

NETKY.SK • 1 Marec 2022, 09:16 • 2 min
Rusko neuvidí nového Batmana v kine! Disney, Sony Pictures a Warner Bros mu pozastavili uvádzanie svojich filmov

NEW YORK - Americké filmové spoločnosti Disney, Sony Pictures a Warner Bros pozastavujú uvádzanie svojich filmov v kinách v Rusku. Nasledujú tak príklad iných veľkých firiem, ktoré sa rozhodli stiahnuť sa z Ruska po tom, ako ruský prezident Vladimir Putin minulý týždeň – 24. februára – vydal rozkaz na inváziu na územie susedného štátu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Vzhľadom na nevyprovokovanú inváziu na Ukrajinu a dramatickú humanitárnu krízu pozastavujeme uvádzanie kinofilmov v Rusku, vrátane pripravovaného filmu Turning Red od Pixaru," uviedlo štúdio Disney vo svojom vyhlásení. 

 

img

 

Dodalo, že ďalšie rozhodnutia budú závisieť od vývoja situácie. Nateraz Disney – vzhľadom na rozsah vznikajúcej utečeneckej krízy – pracuje s partnermi z mimovládnych organizácií na poskytovaní pomoci vojnovým utečencom.

 

Spoločnosť Sony Pictures tiež uviedla, že pozastaví plánované filmové premiéry v Rusku vrátane pripravovaného titulu Morbius. Niekoľko hodín po oznámení rozhodnutia štúdia Disney spoločnosť Warner Bros oznámila, že pozastavuje uvedenie svojho celovečerného filmu The Batman v Rusku. Premiéra v Rusku bola naplánovaná na tento piatok.

 

img

 

Táto správa prišla po tom, ako streamovacia služba Netflix potvrdila, že navzdory zákonu platnému od 1. marca ruskú štátnu propagandu vysielať odmieta. Uvedená právna norma vyžaduje, aby streamovacie služby, ktoré v priebehu jedného dňa využije viac ako 100 000 používateľov, mali v ponuke 20 hlavných ruských federálnych televíznych kanálov, z ktorých mnohé vysielajú kremeľskú propagandu.

 

img

 

„Vzhľadom na súčasnú situáciu nemáme v pláne pridať tieto kanály do našej služby," povedal hovorca Netflixu pre magazín Hollywood Reporter. Netflix odmietol komentovať, či mala vojna na Ukrajine vplyv na jeho plány expanzie v Rusku.

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Turecko uzatvára úžiny Bospor a Dardanely pre vojnové lode

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies