Archív článkov za Júl 2021, strana 1

Otvor článok

Reakcie OĽaNO a HLAS-SD na zotrvanie Matoviča vo funkcii ministra financií SR

1.7 2021 06:42

BRATISLAVA - Minister financií a líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič neurobil nič, čím by sa spreneveril svojej funkcii. Uviedlo to hnutie OĽaNO v stanovisku, ktoré zaslal Peter Dojčan. HLAS-SD má samozrejme na vec iný názor.

Otvor článok

Šokujúci príbeh o homosexualite a Bohu

1.7 2021 06:46

Jej príbeh nie je pokus niekoho odsúdiť. Nie je to ani snaha prispieť k nenávisti homosexuálov. Nie, Emily je len neobyčajná žena, ktorá verejne šíri posolstvo o láske, odpustení a pravde prinášajúcej slobodu.

Otvor článok

Začína sa maďarské predsedníctvo vo V4, aké budú priority Viktora Orbána počas tohto obdobia?

1.7 2021 07:07

KATOWICE - Hlavnými cieľmi maďarského predsedníctva Vyšehradskej štvorky (V4) budú podľa maďarského premiéra investície a rozvoj infraštruktúry, čo umožnia nízke dane.

Otvor článok

TdF: Prvú časovku na zvládol najlepšie obhajca prvenstva Pogačar, Sagan mimo prvej stovky

1.7 2021 07:34

FRANCÚZSKO - Prvá z dvoch časoviek na tohtoročnej Tour de France navzdory predpokladom nepriniesla prezliekanie žltého dresu priebežného lídra pretekov.

Otvor článok

Ako to vyzerá s trinástym dôchodkom pre tento rok?

1.7 2021 08:22

BRATISLAVA - Dôchodcovia by mali koncom tohto roka dostať trinásty dôchodok v rovnakej sume ako vlani. V rozhovore pre portál voFinanciach.sk to povedal minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak.

Otvor článok

Lehotského znepokojuje, ako Matovič útočí na ministerku spravodlivosti

1.7 2021 08:27

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady Tomáš Lehotský zo strany Za ľudí má výhrady voči tomu, ako Igor Matovič riadi svoje ministerstvo.

Otvor článok

Korčok: Digitálne technológie treba rozvíjať v prospech človeka a spoločnosti

1.7 2021 08:58

BRATISLAVA - Počas diskusie v slavkovskom formáte venovanej digitálnemu humanizmu povedal Ivan Korčok, že rozvoj digitálnych technológií je globálnou realitou, ktorú treba modelovať v prospech človeka a spoločnosti.

Otvor článok

Situácia s COVID-19 sa v KĽDR zhoršuje, Kim Čong-un obviňuje vyšších úradníkov

1.7 2021 09:04

SOUL - Vodca Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) Kim Čong-un pokarhal popredných predstaviteľov krajiny za ich zlyhania pri prevencii proti koronavírusu, ktoré spôsobili "veľkú krízu".

Otvor článok

Prezidentka diskutovala s veľvyslancami na Slovensku o pandémii a vládnej kríze

1.7 2021 09:46

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová sa s veľvyslancami akreditovanými na Slovensku podelila o svoje pohľady nielen na pandémiu či vládnu krízu, ale aj na priority Fondu obnovy a potrebu zapojenia sa do riešenia klimatickej krízy.

Otvor článok

VIDEO: Petržalka dostane oranžové nádoby na triedenie, čo sa bude do nich vyhadzovať?

1.7 2021 10:01

BRATISLAVA - V bratislavskej Petržalke pribudnú oranžové nádoby na zber jedlých olejov. Ide o pilotný projekt hlavného mesta, ktorý chcú neskôr rozšíriť aj do ďalších častí Bratislavy.

Otvor článok

Zmenku v hodnote 8 miliónov nemusí Markíza Kočnerovi vôbec vyplatiť

1.7 2021 10:59

BRATISLAVA - Markíza Slovakia nemusí vyplatiť zmenku v hodnote osem miliónov eur spoločnosti Mariana Kočnera Správa a inkaso zmeniek. Rozhodol o tom dnes Krajský súd v Bratislave.

Otvor článok

Rozsudok o ospravedlnení Matoviča poslancovi Blahovi nie je zatiaľ právoplatný

1.7 2021 11:09

TRNAVA - V spore poslanca Ľuboša Blahu a ministra financií Igora Matoviča o ochranu osobnosti a poskytnutie primeraného zadosťučinenia rozhodol Okresný súd v Trnave 24. mája, rozsudok však nie je právoplatný.

Otvor článok

Putin vystúpil s vyhlásením o zahraničnej politike a o vzťahoch Ruska s ostatnými krajinami

1.7 2021 11:22

MOSKVA – V Rusku sa konalo priame spojenie s prezidentom, počas ktorého, okrem iného Vladimír Putin odpovedal na otázky týkajúce sa vzťahov s krajinami blízkeho i ďalekého zahraničia, o vývoji krajiny pod sankciami a ochrane ruských záujmov.

Otvor článok

Máte na účte vyššiu čiastku peňazí? Pozor na infláciu!

1.7 2021 11:33

BRATISLAVA - Slovenské domácnosti majú viac ako 60 % finančného majetku uloženého v bankách. Mnohí tak podľa analytičky Wood & Company Evy Sadovskej nevedomky prerábajú.

Otvor článok

Hviezda seriálu Priatelia bojuje o život. Známy herec má posledné štádium rakoviny

1.7 2021 12:18

Herec James Michael Tyler oznámil mimoriadne smutnú správu. Už je to nejaký rok, čo bojuje s rakovinou, ktorá sa podpísala aj pod jeho rapídne viditeľnú zmenu výzoru.

Otvor článok

Kolíková: Je kľúčové, aby najvyšší súd dostal dostatok prostriedkov

1.7 2021 12:27

BRATISLAVA - Podľa Kolíkovej je kľúčové, aby Najvyšší súd Slovenskej republiky dostal dostatok finančných prostriedkov na výkon agendy všeobecného súdnictva.

Otvor článok

EURO 2020: Besedin po faule od Danielsona už Ukrajine nepomôže

1.7 2021 12:34

Ukrajinský útočník Arťom Besedin bol v poslednom osemfinálovom súboji na ME vo futbale na ihrisku len sedem minút, keď sa mu na chvíľku zrútil svet.

Otvor článok

Remišová pozvala členov strany Za ľudí na chatu. Niektorí sa ešte nerozhodli, či pôjdu

1.7 2021 12:53

BRATISLAVA - Skupina nespokojných členov strany Za ľudí okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej sa ešte nerozhodla, či príjme pozvanie predsedníčky strany Veroniky Remišovej na spoločné stretnutie, ktoré by sa malo konať na chate.

Otvor článok

Sme rodina nepodporí návrh zákona o obmedzenom vstupe do prevádzok

1.7 2021 13:26

BRATISLAVA - Hnutie Sme rodina nebude hlasovať za návrh, ktorý by podmieňoval vstup do rôznych prevádzkových priestorov či na verejné podujatia potvrdením o očkovaní proti koronavírusu, o jeho prekonaní či negatívnym testom.

Otvor článok

Rada vlády Slovenskej republiky pre ľudské práva diskutovala o povinnom očkovaní

1.7 2021 13:30

BRATISLAVA - Rada vlády pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť v utorok 29. júna diskutovala aj o otázke prípadného povinného očkovanie vymedzených skupín obyvateľov proti ochoreniu COVID-19.

Otvor článok

VIDEO: Stíhačka F-16 pred štartom narazila do budovy na leteckej základni

1.7 2021 13:54

HAAG - Belgická bojová stíhačka F-16 dnes ráno narazila do budovy na holandskej leteckej základni.

Otvor článok

Futbalový prestup leta? Sancho zamieril do Manchesteru United

1.7 2021 13:58

Hoci sa v súčasnosti venuje pozornosť práve prebiehajúcim majstrovstvám Európy, futbalové kluby nezaháľajú a snažia sa pred novou sezónou posilniť. Anglický Manchester United ulovil akvizíciu, ktorú sa pokúšal získať už počas minulého leta.

Otvor článok

V okrese Galanta prepadával herne, hrozí mu až 12 rokov za mrežami

1.7 2021 14:04

GALANTA - Galantskí kriminalisti zadržali 21-ročného občana Macedónska, s ktorým spájajú lúpeže v Seredi, v Trsticiach (okres Galanta), v Hlohovci, ale aj v Šali.

Otvor článok

Súd anuloval odsúdenie Billa Cosbyho, prepustili ho z väzenia

1.7 2021 14:14

PENSYLVÁNIA - Americký komik Bill Cosby opustil väzenie niekoľko hodín po tom, čo Najvyšší súd v Pensylvánii zrušil jeho odsúdenie za sexuálne napadnutie.

Otvor článok

Spojené štáty pozastavili vojenskú pomoc Ukrajine vo výške 100 miliónov dolárov

1.7 2021 14:16

KYJEV – Spojené štáty pozastavili Kyjevu ďalšiu pomoc v hodnote 100 miliónov dolárov na nákup smrtiacich zbraní vo forme dodatočnej pomoci, čo však nemá nič spoločné s pravidelnou vojenskou pomocou, ktorá sa dodáva podľa plánu, uviedol ukrajinský minister zahraničia Dmitrij Kuleba.

Otvor článok

Vláda zatiaľ nezakáže vstup do reštaurácie ľuďom, ktorí nemajú očkovací preukaz

1.7 2021 15:03

BRATISLAVA - Milan Mazurek práve informoval, že vládna koalícia ustúpila, pretože hnutie Sme rodina odmietlo podporiť návrh na "diskrimináciu" nezaočkovaných. Návrh nateraz stiahli!

Otvor článok

Známy bojovník MMA zmlátil opilca v bare, video obletelo celý svet

1.7 2021 15:05

Svet zmiešaných bojových umení momentálne zamestnáva incident, ktorý sa odohral pred pár dňami na Floride. Jeho hlavným aktérom je niekdajší bojovník organizácie Bellator MMA, Joe Schilling.

Otvor článok

Dobré správy pre zaočkovaných! Vakcíny schválené EMA ochránia ľudí pred všetkými variantami koronavírusu

1.7 2021 15:08

BRUSEL - Štyri vakcíny proti koronavírusu schválené v Európskej únii pravdepodobne poskytujú ochranu proti všetkým kmeňom vírusu, vrátane nákazlivejšieho delta variantu.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Raperi Ego a Kali po prvýkrát spolu v jednej skladbe, Netkám prezradili ako sa to stalo!

1.7 2021 15:38

Výnimočné spojenie - raperi Ego a Kali spolu v jednej skladbe! Novinku „Cítim sa“ má na konte legendárny DJ Hajtkovič, ktorý si na spoluprácu prizval oboch raperov. Ego a Kali exkluzívne Netkám porozprávali, ako to celé vzniklo, kde sa nakrúcal klip a aj to, či môžu byť raperi kamaráti!

Otvor článok

Najmladší veľmajster šachu Mishra má len 12 rokov!

1.7 2021 15:43

Američan Abhimanyu Mishra je najmladší šachový veľmajster v histórii! Za dvanásť rokov, štyri mesiace a 25 dní života si zabezpečil najvyšší titul v šachu. V stredu to potvrdila Svetová federácia.

Otvor článok

V Tokiu sa zhoršuje epidemická situácia. Olympijské hry môžu byť bez divákov!

1.7 2021 16:04

TOKIO - Do začiatku olympijských hier v Tokiu zostávajú tri týždne a Japonci stále nevylúčili možnosť, že najväčší športový sviatok usporiadajú úplne bez diváckej kulisy.

Otvor článok

Poľsko spustilo očkovaciu lotériu v snahe zvýšiť záujem o vakcináciu!

1.7 2021 16:23

VARŠAVA - Poľsko vo štvrtok v snahe posilniť záujem o očkovanie proti koronavírusu spustilo celoštátnu lotériu pre zaočkovaných dospelých.

Otvor článok

V Európskej únii začal platiť digitálny COVID preukaz. Slováci si ho môžu stiahnuť tiež

1.7 2021 16:39

BRUSEL - Počnúc dnešným dňom začalo v Európskej únii (EÚ) platiť nariadenie o digitálnom COVID preukaze.

Otvor článok

Prezidentka podpísala zákon, ktorý odmení bojovníkov za oslobodenie. Takýto príspevok ich určite poteší!

1.7 2021 17:04

BRATISLAVA - Účastníkom národného boja za oslobodenie sa príspevok v septembri jednorazovo zvýši o sumu 630 eur.

Otvor článok

Organizátori Tour de France stiahli žalobu voči fanúšičke, ktorá v úvodnej etape spôsobila hromadný pád cyklistov

1.7 2021 17:13

CHATEAUROUX - Organizátori stiahli žalobu voči diváčke, ktorá v prvej etape svojou neopatrnosťou spôsobila hromadný pád pelotónu a odstúpenie niekoľkých pretekárov.

Otvor článok

Žiadne povinné očkovanie sa na Slovensku zavádzať nebude! Sme rodina šíri zbytočnú paniku, skonštatoval Šipoš

1.7 2021 18:09

BRATISLAVA – Žiadne povinné očkovanie sa na Slovensku zavádzať nebude.