Korčok: Digitálne technológie treba rozvíjať v prospech človeka a spoločnosti

NETKY.SK • 1 Júl 2021, 08:58 • 2 min
Korčok: Digitálne technológie treba rozvíjať v prospech človeka a spoločnosti

BRATISLAVA - Počas diskusie v slavkovskom formáte venovanej digitálnemu humanizmu povedal Ivan Korčok, že rozvoj digitálnych technológií je globálnou realitou, ktorú treba modelovať v prospech človeka a spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Diskusia s názvom Digital Humanism: A Compass for Citizens During the Digital Transformation (Digitálny humanizmus: Kompas pre občanov v čase digitálnej transformácie) sa za účasti českého ministra zahraničia Jakuba Kulhánka a jeho rakúskeho kolegu Alexandra Schalleberga uskutočnila v stredu 30. júna v dolnorakúskom Poysdorfe. 

 

img

 

Prečítajte si: Reforma stavebného zákona z dielne vicepremiéra Štefana Holého našla podporu u podnikateľov

 

"Stretli sme sa v rakúsko-česko-slovenskom pohraničí iba pár dní po obrovskej tragédií, ktorá postihla južnú Moravu. Všetci traja sme mohli vyzdvihnúť dôležitosť regionálnej spolupráce Česka, Slovenska a Rakúska aj v takýchto tragických chvíľach, keď Slovensko a Rakúsko okamžite zareagovali a priateľom na južnej Morave bez váhania podali pomocnú ruku. Slavkovský formát #S3 týmto spôsobom tiež potvrdil svoje opodstatnenie," napísal Korčok na sociálnej sieti.

 

img

 

Samotná konferencia bola podľa Korčoka o digitalizácii a moderných technológiách, ako aj o ich rozsiahlych dopadoch na naše každodenné životy, čím sa otvára mnoho spoločensko-hodnotových i politických otázok.

 

img

 

"Tieto si vyžadujú pozornosť a adekvátne odpovede nielen u nás doma, ale aj na európskej a globálnej úrovni. Kľúčom je nájsť nástroje a adekvátne záruky, aby technologický rozvoj napredoval vždy v prospech ľudí a spoločnosti," napísal.

 

Prečítajte si tiež: Guterres ostáva na čele OSN, k jeho znovuzvoleniu sa vyjadril aj minister Korčok

 

Na konferencii taktiež diskutovali o výzvach, ktoré sa v tejto súvislosti čoraz častejšie dostávajú aj do pozornosti zahraničnej a európskej politiky, akými sú napríklad dezinformačné vplyvy, zodpovednosť za obsah zverejňovaný online či kybernetická bezpečnosť.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona