Šokujúci príbeh o homosexualite a Bohu

NETKY.SK • 1 Júl 2021, 06:46 • 2 min
Šokujúci príbeh o homosexualite a Bohu

Jej príbeh nie je pokus niekoho odsúdiť. Nie je to ani snaha prispieť k nenávisti homosexuálov. Nie, Emily je len neobyčajná žena, ktorá verejne šíri posolstvo o láske, odpustení a pravde prinášajúcej slobodu.

slovakia

left justify in out

Vyrastala v maličkom meste v Texase, a rovnako ako aj jej celá rodina, aj ona patrila do kresťanskej komunity. Navštevovala cirkev, nadviazala priateľstvá s veriacou mládežou a Biblia pre ňu nepredstavovala iba knihu, z ktorej pastor predčítava počas nedeľnej kázne. Navonok pôsobila dojmom spokojnosti a čistého šťastia, ale vnútro jej  horelo bolesťou.

 

img

 

Tajomstvo

Už v útlom veku sebapozorovaním zistila niečo, s čím sa neodvážila nikomu zdôveriť. Objektom jej sexuálnej náklonnosti neboli chlapci, v noci si pod rúškom tmy predstavovala dievčatá. Darilo sa jej žiť dvojito, svoje preferencie udržiavala v súkromí duše, ale ani najlepšie strážené tajomstvo sa neskryje naveky. „Keď som mala 15, začala som randiť s jedným dievčaťom. Netrvalo dlho a dozvedeli sa to nejakí ľudia," spomína si Emily a ďalej dodáva, že odtiaľ bol len krôčik k veľkému rodinnému odhaleniu. Ako predpokladala, rodičia neoplývali nadšením, dali jej najavo nesúhlas.

 

Ona však trvala na pôvodnej voľbe, a keď dovŕšila 18 rokov a absolvovala úprimný rozhovor s otcom, ktorý naďalej krútil hlavou, odsťahovala sa a naplno sa ponorila do vychutnávania si slobody. „Pila som, drogovala a randila s dievčatami. Boha som prispôsobovala sebe, myslela som si, že sa mu páči to, čo aj mne a že mu dávam všetko, čoho som schopná," rozpráva žena, ktorá si skúsila naozaj všeličo.

 

Rodina
Súčasťou jej romantického hľadania lásky boli vážne i menej vážne známosti. Istá žena v nej prelomila akúsi bariéru. Bola to totiž matka dvoch detí, a keď sa rozišli a Emily opäť upadla do osamelosti, naozaj zatúžila po rodine. Nemala viac záujem iba o partnerku, zachcelo sa jej aj rodičovstva. Nájsť však vhodnú adeptku nebolo ľahké, a tak sen potichu driemal a čakal na splnenie.

 

Návrh
„Po nejakom čase ma moja teta požiadala, aby som sa stala súčasťou stretnutí zameraných na štúdium Biblie. Samu seba som stále pokladala za kresťanku, a hoci sa mi ktovieako nežiadalo chodiť tam, privolila som," nevynecháva Emily detail v príbehu, ktorý jej privodil aj bolesť, aj radosť.

 

img

 

Pri hlbšom skúmaní Biblie pociťovala intenzívny pocit nepokoja, dal by sa nazvať výčitkami svedomia. Dovtedy si Boha spájala s prívlastkami dobrý, milujúci a láskavý, a odrazu spoznávala aj Jeho svätosť a veľkoleposť. Čoraz častejšie sa jej na rozum tisla otázka, či je jej konanie správne a či LGBT zoskupenie skutočne definuje to, kým je. „Raz v noci som sa rozprávala s najlepšou priateľkou, aj ona bola ako ja. Zdôverila som sa jej s pochybnosťami, vravela som, že ak má Biblia pravdu, ak sa dopúšťame hriechu, potom by sme s tým mali niečo robiť. Ona ale odmietla hovoriť na túto tému a odišla," priznáva Emily. V rovnakú noc, keď jej byt bol žalostne prázdny, a ona nedokázala myslieť na nič iné, iba na Boha, začítala sa do kresťanskej knihy a rozpamätala sa na zopár veršov, ktoré vedela naspamäť. Písalo sa v nich, že ten, kto sa neobráti k Bohu a nevezme si od Neho odpustenie, neuzrie Jeho tvár v nebi. Zasiahla ju vina, ale vzápätí aj neuveriteľne silná vďačnosť za skutočnosť, že žila dostatočne dlho na to, aby sa Stvoriteľovi odovzdala so všetkým, čo ju definovalo.

 

Nie sama
Namýšľala si, že zvyšok života strávi osamote. Celá partia, s ktorou zdieľala homosexualitu, ju opustila, nikto nezniesol pohľad na ňu ako slúžiacu Bohu. Navyše si uvedomovala, že inklinácia k ženskému pohlaviu nebola vymyslená, a teda nevidela inú možnosť, ako zmieriť sa so stavom navždy slobodnej. Bude to asi vyznievať neuveriteľne a šialene, ale pre Emily sa ľúbostný život vonkoncom neskončil, naopak, dostal sa na správnu stranu. Zaľúbila sa a vydala za muža, ktorý miluje Boha a spoločne našli záľubu nielen jeden v druhom, ale aj v práci pre najvyššieho.
Emily Thomes v súčasnosti otvorene rozpráva o skúsenostiach, cestuje a načúva aj LGBT komunite.

 

img

 

O homosexualite
Nedá sa to uzavrieť tak, že homosexuál je hriešny, zatiaľ čo ostatní sa môžu pochváliť charakterom belším ako sneh. Každý človek sa totiž už narodil v hriechu, je to dedičstvo po Adamovi a Eve, ktorí ochutnali zakázané ovocie a ochudobnili ľudstvo o bezproblémové nažívanie v raji. Ježiš ako Boží syn predsa preto navštívil svet v ľudskej podobe, aby vykonal čin spásy a priniesol odpustenie a zmierenie.

 

Určite si prečítajte: Do tohto Boh vložil fascinujúce liečivé účinky

 

Biblia jasne pomenúva, čo je správne a čo nie, a nie, homosexualitu neschvaľuje. Napriek tomu však v nijakom prípade nie je dovolené nikoho haniť, posmievať sa a už vôbec v pýche predpokladať, že je niekto horší ako iný. Bez Boha je zem stratená a zatratená, On jediný má právomoc vyniesť taký či onaký rozsudok. Úlohou jednotlivca je milovať druhého bez ohľadu na orientáciu, farbu pleti či príslušnosť k sociálnej vrstve, a hoci s určitým správaním sa súhlasiť nemá, taktiež je nutné rešpektovať dar slobodnej vôle.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies