Reakcie OĽaNO a HLAS-SD na zotrvanie Matoviča vo funkcii ministra financií SR

NETKY.SK • 1 Júl 2021, 06:42 • 2 min
Reakcie OĽaNO a HLAS-SD na zotrvanie Matoviča vo funkcii ministra financií SR

BRATISLAVA - Minister financií a líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič neurobil nič, čím by sa spreneveril svojej funkcii. Uviedlo to hnutie OĽaNO v stanovisku, ktoré zaslal Peter Dojčan. HLAS-SD má samozrejme na vec iný názor.

slovakia

left justify in out

Hnutie OĽaNO považuje iniciatívu na odvolanie Matoviča z funkcie ministra za akt trúfalosti a drzosti zo strany opozičných lídrov.

"Je naozaj zarážajúce, že zo zlého spravovania štátu nás obvinil človek, ktorý už svoju politickú kariéru začínal tým, že robil špinavú robotu predkladaním zákonov v prospech biznis krídla Smeru. Pellegrini sa prakticky celý svoj dospelý život v politike prestravoval a po boku Roberta Fica sa spolupodieľal na najväčších kriminálnych kauzách," uviedol predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš.

 

img

 

Títo ľudia preto podľa neho nemajú žiadne právo kritizovať výkon verejnej funkcie kohokoľvek.

 

Vládna koalícia podľa očakávania uprednostnila istotu vlastných poslaneckých kresiel pred zodpovednosťou voči Slovensku. Uviedla to strana Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) v reakcii na to, že parlament neodvolal z funkcie ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO). Stanovisko poskytla hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková. Za vyslovenie nedôvery hlasovalo 51 zo 135 prítomných poslancov.

"Vyhrážanie OĽaNO, že v prípade hlasovania niektorej z vládnych strán s opozíciou koalícia končí, bolo zjavne účinné. Obzvlášť opovrhnutiahodný je v tejto súvislosti postoj SaS, ktorej predseda nazval Igora Matoviča klamárom či pomstychtivým človekom, no keď mohol konať, rozhodol sa ďalej sedieť s ním vo vláde," zdôraznil Hlas-SD.

 

img

 

Strana dodáva, že vládne strany sa svojím hlasovaním stávajú priamymi spolupáchateľmi škôd, ktoré Slovensku prinesie ďalšie pôsobenie Matoviča v ministerskej funkcii.

 

K téme: Igor Matovič ustál odvolávanie v parlamente. Poslanci za SaS a Za ľudí sa pri hlasovaní zdržali

Matovič ostáva ministrom financií. Za návrh na vyslovenie nedôvery totiž hlasovalo 51 zo 135 prítomných poslancov Národnej rady SR (NR SR). Na odvolanie ministra z funkcie je pritom potrebná nadpolovičná väčšina hlasov všetkých poslancov parlamentu, teda minimálne 76.

 

Zvolanie mimoriadnej schôdze k vysloveniu nedôvery ministrovi financií iniciovali nezaradení poslanci NR SR a členovia strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona