TdF: Prvú časovku na zvládol najlepšie obhajca prvenstva Pogačar, Sagan mimo prvej stovky

NETKY.SK • 1 Júl 2021, 07:34 • 2 min
TdF: Prvú časovku na zvládol najlepšie obhajca prvenstva Pogačar, Sagan mimo prvej stovky

FRANCÚZSKO - Prvá z dvoch časoviek na tohtoročnej Tour de France navzdory predpokladom nepriniesla prezliekanie žltého dresu priebežného lídra pretekov.

slovakia

left justify in out

Časovku na trase Changé - Laval Espace Mayenne na 27,2 km suverénne ovládol obhajca Slovinec Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) a opäť sa štylizoval do pozície jedného z veľkých favoritov na celkový triumf.

 

img

 

Pogačar sa výrazne priblížil 
Holanďan Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) neprišiel o líderskú pozíciu v pretekoch. Životný výkon a piate miesto v najdlhšej časovke v jeho kariére mu zabezpečili stále osemsekundový náskok pred Pogačarom. Pred jazdou proti chronometru mal pred skvelým Slovincom k dobru 39 sekúnd. Tretí je Belgičan Wout van Aert (Jumbo-Visma) s mankom 30 sekúnd.

 

img

 

Poradie z časovky 
Pogačar vyhral časovku s náskokom 19 sekúnd pred švajčiarskym špecialistom Stefanom Küngom (Groupama-FDJ) a 27 sekúnd pred Dánom Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma).

 

Ďalší z favoritov pre celkové poradie Slovinec Primož Roglič (Jumbo-Visma) skončil siedmy a Austrálčan Richie Porte (Ineos Grenadiers) deviaty. Francúz Julian Alaphilippe bol štrnásty s mankom 1:11 min na víťaza.

"Rád by som si obliekol po dnešku žltý dres, ale Mathieu van der Poel bol skvelý. Napriek tomu to bol dnes pre mňa skvelý deň. Neurobil som takmer žiadne chyby. Mal som aj dobré počasie, ale viacerí jazdci predo mnou museli ísť na mokrú cestu."

 

 

"Ja som však mal perfektné podmienky aj vyhovujúcu teplotu. Hlavný cieľ bol nestratiť veľa času. Nielen že som ho splnil, ale som aj niečo získal," uviedol Tadej Pogačar na webe CyclingNews.com.

 

Pád ho mrzí, ale pokračuje 
Slovák Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) podľa predpokladov príliš neplytval so silami a výsledným časom 36:04 min sa zaradil až na začiatok druhej stovky výsledkového poradia. Na 106. mieste zaostal o 4:04 min za Pogačarom.

 

 

"Je to časovka, preto to beriem takmer ako oddychový deň. Úplne oddýchnuť sa však nedá. Čo sa týka mojich prvých dní na Tour, škoda toho pádu. Mohol som tam získať nejaké body, ale stále som tam. Je nás v hre stále dosť šprintérov. Keď sa na to však bližšie pozriem, najväčší moji súperi v boji o zelený dres budú Matthews a Colbrelli," uviedol Peter Sagan ešte pred štartom časovky pre RTVS.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies