Známy bojovník MMA zmlátil opilca v bare, video obletelo celý svet

NETKY.SK • 1 Júl 2021, 15:05 • 2 min
Známy bojovník MMA zmlátil opilca v bare, video obletelo celý svet

Svet zmiešaných bojových umení momentálne zamestnáva incident, ktorý sa odohral pred pár dňami na Floride. Jeho hlavným aktérom je niekdajší bojovník organizácie Bellator MMA, Joe Schilling.

slovakia

left justify in out

Video zachytáva Schillinga, ktorý jemne odstrkuje opilca v bare, keďže mu bráni v ceste. Zdá sa, že muž pod vplyvom alkoholu mu vzápätí niečo hovorí a snaží sa zaútočiť, no skúsený bojovník extrémne rýchlo reaguje dvomi tvrdými údermi do tváre. Okamžite sa tak začalo hovoriť o tom, či bola jeho reakcia primeraná.

 

 

Video zverejnil na Instagrame samotný Schilling (hoci ho sociálna sieť neskôr stiahla, pozrieť si ho však môžete vyššie – pozn.), ktorý tvrdil, že išlo o sebaobranu. „V tejto krajine sa už človek evidentne nemôže ani brániť. Nenechajte sa oklamať, tiež mám video. Mám vás všetkých rád a teší ma, že ste mi v súvislosti s touto život ohrozujúcou skúsenosťou vyjadrili podporu. Taktiež ďakujem svojmu tímu, že ma pripravil na podobnú situáciu,“ vyjadril sa.

 

 

Zo záberov sa nezdá, že by bol bojovník v ohrození života, určiť závažnosť situácie je však mimoriadne náročné. V prípade podania trestného oznámenia by Schilling čelil obvineniu z ublíženia na zdraví a hoci podľa posledných správ k niečomu takému zatiaľ nedošlo, zápasník si zrejme uvedomuje vážnosť situácie a aj preto sa rozhodol hovoriť o sebaobrane. K vymazanému videu na sociálnej sieti pridal aj hashtag #na*ratnarasistov.

 

Obeť útoku, 31-ročný Justin Balboa, prezradil polícii, že ho Schilling napadol bez príčiny a po zhliadnutí videa napokon plánuje útočníka žalovať. Jeho právnik tvrdí, že Balboa utrpel úraz hlavy, hoci viac detailov neposkytol. Prevádzkar baru v ktorom sa incident odohral potvrdil, že muž bol v čase útoku značne podgurážený.

 

 

„Myslím, že profesionálny bojovník zareagoval prehnane a nemusel urobiť to, čo urobil. Udrel ho naozaj tvrdo, má šťastie, že je stále nažive a nemusíme riešiť závažnejšie obvinenie,“ stojí v oficiálnom vyhlásení právnika.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies