Žiadne povinné očkovanie sa na Slovensku zavádzať nebude! Sme rodina šíri zbytočnú paniku, skonštatoval Šipoš

NETKY.SK • 1 Júl 2021, 18:09 • 2 min
Žiadne povinné očkovanie sa na Slovensku zavádzať nebude! Sme rodina šíri zbytočnú paniku, skonštatoval Šipoš

BRATISLAVA – Žiadne povinné očkovanie sa na Slovensku zavádzať nebude.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský dnes takýmito slovami reagoval na šíriace sa dezinformácie okolo zavedenia plošného či povinného očkovania.

 

„Chcem všetkých ubezpečiť, že tomu tak nie je a ani nebude. Vyhlásenia typu, že vláda chce povinne očkovať, sa nezakladajú na pravde,“ informoval Lengvarský počas rokovania koaličných partnerov.

 

Tlačového vyhlásenia sa zúčastnil aj predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš. Ten opozícii a ľuďom, ktorí šíria paniku a nenávisť medzi ľuďmi v súvislosti s povinným očkovaním odkázal, aby s tým okamžite prestali. Podobne ako šéf rezortu zdravotníctva zdôraznil, že žiadne takéto kroky súčasná vláda nechystá.

 

Prečítajte si tiež: Vláda odobrila COVID automat týkajúci sa kontrol na hraniciach. Pozrite si, čo vás od pondelka čaká pri vstupe na Slovensko

 

„Je nám ľúto, že náš koaličný partner Sme rodina začal trochu zavádzať a tiež podľahol tlaku antivaxerov a ľudí, ktorí verejnosť strašia v otázke očkovania. Ten základný odkaz je, že sa počas leta potrebujeme pripraviť na tretiu vlnu pandémie,“ skonštatoval Šipoš.

 

 

Zdôraznil, že situácia v okolitých krajinách je rôzna, pričom Slovensko si nemôže dovoliť odignorovať hrozbu šírenia delta variantunepripraviť sa na prípadné zhoršenie epidemickej situácie.

 

„Vítam aktivity pána ministra a všetkých zodpovedných politikov, aby sme boli pripravení na tretiu vlnu a aby sa nám nestalo, že v nemocniciach budú umierať ľudia, nekolaboval zdravotnícky systém, ktorý sme zdedili po bývalých vládach, pričom vieme v akom stave sa nachádza. Toto je základom a cieľom rokovaní, ktoré momentálne prebiehajú,“ zdôraznil predseda OĽaNO.

 

Opätovne prízvukoval, že očkovanie je aktuálne jediným nástrojom v úspešnom boji proti pandémii návratu k bežnému životu.

 

"Cieľom je ukázať ľudom cestu, ako výjsť z pandémie tak, aby sme mohli normálne fungovať. Chodiť do obchodov, aby sme mohli žiť a navštevovať služby, a aby sa opäť všetko nezatvorilo. Tretia vlna sa v mnohých krajinách už naplno rozbehla, preto chceme byť zodpovední a počas leta sa na ňu pripraviť," uzavrel Šipoš. 

 

Súvisiaci článok: Vláda rozhodla! Buď podstúpite očkovanie alebo po príchode zo zahraničia absolvujete karanténu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies