Futbalový prestup leta? Sancho zamieril do Manchesteru United

NETKY.SK • 1 Júl 2021, 13:58 • 2 min
Futbalový prestup leta? Sancho zamieril do Manchesteru United

Hoci sa v súčasnosti venuje pozornosť práve prebiehajúcim majstrovstvám Európy, futbalové kluby nezaháľajú a snažia sa pred novou sezónou posilniť. Anglický Manchester United ulovil akvizíciu, ktorú sa pokúšal získať už počas minulého leta.

slovakia

left justify in out

Ide o anglického reprezentanta Jadona Sancha, ktorý má povesť supertalentu a jeho služby si chcelo zaistiť viacero elitných klubov. United sa snažili vyjednávať s Borussiou Dortmund už v minuloročnom prestupovom období, obe strany sa však nevedeli dohodnúť na cene. Keďže sa však situácia zmenila a kluby potrebujú kvôli koronakríze čo najviac finančných prostriedkov, Nemci tentokrát s predajom súhlasili.

 

 

Sancho mal v Dortmunde zmluvu ešte na dva roky, United za neho zaplatia 73 miliónov libier + bonusy a transfer bude doladený po skončení EURA. Ofenzívny hráč sa tak vráti do známeho prostredia, keďže je odchovancom mestského rivala United, Manchesteru City. Dortmund minulý rok požadoval za svoj klenot 108 miliónov libier, tentokrát chcel 85 mil., napokon sa musí uspokojiť so sumou, ktorá je o 12 mil. nižšia.

 

Anglický futbalista pôsobil v Nemecku štyri roky a od sezóny 2018/2019 patril do základnej zostavy. Za Dortmund celkovo nastrieľal 50 gólov a získal si povesť jedného z najlepších mladých hráčov na svete. Len 21-ročný hráč si po pôsobení v mládežníckych výberoch Manchesteru City zvolil netradičnú cestu, a ako jeden z mála Angličanov zamieril do Bundesligy, v ktorej sa dokázal presadiť.

 

 

Sancho sa nachádza v nominácii anglickej reprezentácie na EURE 2020, v doterajšom priebehu šampionátu si ale zahral len šesť minút a tréner Gareth Southgate viac verí iným hráčom. Kormidelník Albionu je za svoju taktiku verejnosťou kritizovaný, faktom ostáva, že Anglicko postúpilo do štvrťfinále a nachádza sa v ľahšej časti vyraďovačky, ktorá by reprezentáciu mohla priviesť až do finále.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona