Rozsudok o ospravedlnení Matoviča poslancovi Blahovi nie je zatiaľ právoplatný

NETKY.SK • 1 Júl 2021, 11:09 • 2 min
Rozsudok o ospravedlnení Matoviča poslancovi Blahovi nie je zatiaľ právoplatný

TRNAVA - V spore poslanca Ľuboša Blahu a ministra financií Igora Matoviča o ochranu osobnosti a poskytnutie primeraného zadosťučinenia rozhodol Okresný súd v Trnave 24. mája, rozsudok však nie je právoplatný.

slovakia

left justify in out

Poslanec Blaha počas rokovania Národnej rady o odvolávaní ministra Matoviča v stredu večer informoval, že podľa rozsudku sa mu má Matovič ospravedlniť za svoje výroky zo septembra minulého roku o „mydlení barana“. Z rozsudku podľa Blahu vyplynulo, že k ospravedlneniu má prísť na najbližšej schôdzi parlamentu.

 

 

"Sadnite si, prosím. Zažaloval som Matoviča a vyhral som. Súd rozhodol.

Matovič sa mi bude musieť na najbližšej schôdzi parlamentu verejne ospravedlniť - to si fakt užijem," napísal Blaha na sociálnej sieti.

 

Prečítajte si: Poslanec Ľuboš Blaha podáva trestné oznámenie na komentátora denníka SME


Matovič 24. septembra 2020 hovoril o informácii, ktorú údajne dostal e-mailom a podľa ktorej Blaha ešte ako študent preskočil plot záhrady a „mydlil barana“. Reagoval tak na vystúpenie Blahu, ktorý hovoril o Matovičovej manželke ako o „bielej kobyle“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies