V okrese Galanta prepadával herne, hrozí mu až 12 rokov za mrežami

NETKY.SK • 1 Júl 2021, 14:04 • 2 min
V okrese Galanta prepadával herne, hrozí mu až 12 rokov za mrežami

GALANTA - Galantskí kriminalisti zadržali 21-ročného občana Macedónska, s ktorým spájajú lúpeže v Seredi, v Trsticiach (okres Galanta), v Hlohovci, ale aj v Šali.

slovakia

left justify in out

V stredu popoludní získali policajti informáciu, že dvaja muži podozriví z nedávnych lúpeží sa nachádzajú v herni v obci Matúškovo pri Galante. Krátko nato mladého Macedónčana zadržali, jeho komplic, 27-ročný Slovák, stihol utiecť. Pri prehliadke ich vozidla našli kriminalisti zbrane a iné predmety, ktoré súviseli s prepadnutiami herní.

 

 

Z troch prepadnutí, vyšli dva 
Ako informovala polícia, prvý prípad v Trnavskom kraji nahlásila krupierka v nedeľu v Seredi. Popoludní zazvonil na dvere herne mladý muž, vzápätí vytiahol zbraň a tú namieril na ženu. Z obavy o život mu pracovníčka podľa jeho pokynov vložila do tašky 2 200 eur.

 

O dva dni neskôr prepadol podobným spôsobom herňu v Hlohovci. Aj napriek hrozbe zbraňou sa pracovník nezľakol a lupič z prevádzky nakoniec ušiel bez lupu.

 

O hodinu a pol nahlásili prepad herne v okrese Galanta. V obci Trstice sa mu lúpež podarila a z miesta činu si odniesol viac ako 3 000 eur.

 

img


"21-ročný muž sa pod váhou dôkazov priznal ku všetkým štyrom lúpežiam. Galantský vyšetrovateľ jeho a aj 27-ročného komplica obvinil zo zločinu lúpeže spolupáchateľstvom. Zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Za tento skutok im po dokázaní viny môže hroziť trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov," informovala ďalej trnavská polícia.

 

Po komplicovi sa pátra 

Polícia v tejto súvislosti pátra po druhom obvinenom, 27-ročnom Lucianovi Lakatošovi zo Serede. Akokoľvek informácie o ňom a jeho pobyte môžu občania poskytnúť na čísle 158 alebo prostredníctvom súkromnej správy na facebookovom profile Polícia – Trnavský kraj.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies