Prezidentka diskutovala s veľvyslancami na Slovensku o pandémii a vládnej kríze

NETKY.SK • 1 Júl 2021, 09:46 • 2 min
Prezidentka diskutovala s veľvyslancami na Slovensku o pandémii a vládnej kríze

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová sa s veľvyslancami akreditovanými na Slovensku podelila o svoje pohľady nielen na pandémiu či vládnu krízu, ale aj na priority Fondu obnovy a potrebu zapojenia sa do riešenia klimatickej krízy.

slovakia

left justify in out

Urobila tak počas pravidelného stretnutia s veľvyslancami, ktoré sa koná raz za polroka. Hlava štátu o tom informovala vo svojom profile na sociálnej sieti. Stretnutia hlavy štátu a veľvyslancov sa uskutočňujú z iniciatívy krajiny, ktorá predsedá Rade Európskej únie. 

 

img

 

Prečítajte si: Prezidentka podpísala zákon o COVID pasoch, ktoré uľahčia Slovákom cestovanie do zahraničia

 

Tentokrát ju organizovalo Portugalsko. Od 1. júla preberie predsedníctvo v Rade EÚ Slovinsko. "Verím, že nadchádzajúci polrok využijeme na ďalšie posilnenie našej odolnosti a spolupráce," dodala Čaputová.

 

"Po dlhšej dobe sme sa mohli s veľvyslancami krajín Európskej únie akreditovanými na Slovensku opäť stretnúť osobne. Takéto rozhovory sa uskutočňujú pravidelne, raz za polrok, z iniciatívy krajiny, ktorá predsedá Rade Európskej únie - tentokrát Portugalska, ktorého predsedníctvo sa práve dnes chýli ku koncu," pochválila sa na sociálnej sieti.

 

Podľa prezidentky je to je to dobrá príležitosť porozprávať sa o vývoji za posledné mesiace tu doma na Slovensku, ale aj v zahraničí.

 

"Záleží mi na tom, aby naši partneri v EÚ rozumeli, čo sa deje a ako my vnímame výzvy a dianie okolo nás. Aj preto som sa s nimi podelila o moje pohľady na pandémiu a vládnu krízu, na priority Fondu obnovy či na potrebu zapojiť do riešenia klimatickej krízy celú spoločnosť," vyjadrila prezidentka.

 

Zdôraznila, že pre Slovensko je ochrana právneho štátu a demokratických hodnôt dôležitá nielen doma, ale aj v celej Európskej únii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies