Nevládne telo pri Viedni patrilo mužovi, ktorý kritizoval čečenského lídra

NETKY.SK • 6 Júl 2020, 9:41 • 2 min
Nevládne telo pri Viedni patrilo mužovi, ktorý kritizoval čečenského lídra

MOSKVA/VIEDEŇ - Rakúski vyšetrovatelia zisťujú okolnosti vraždy 43-ročného muža pôvodom z Čečenska, ku ktorej došlo neďaleko Viedne. Ako podozriví boli zadržaní dvaja ruskí občania. Informovala o tom agentúra Interfax.

slovakia

left justify in out

Vražda, aj keď zatiaľ nepotvrdená

Telo zavraždeného so stopami strelných rán sa našlo v nedeľu pri meste Gerasdorf bei Wien. Podľa správ miestnych médií obeť bola žiadateľom o politický azyl v Rakúsku. Rakúska polícia uviedla, že je príliš skoro hovoriť o motívoch vraždy.

 

 

Provokácia 

Mnohí sledovatelia blogov zavraždeného na sociálnych sieťach však uviedli, že jeho smrť mohla byt "trestom za urážky a kritiku čečenského vedenia" - bloger totiž na ich adresu často používal expresívne výrazy, čo je pre "čečenskú komunitu neprijateľné".

 

 

Bloger 

Podľa spravodajského portálu Kavkazskij uzel a Kavkaz.Realii zavraždeným je bloger Mamichan (Anzor) Umarov, ktorý vo svojich článkoch kritizoval čečenského lídra Ramzana Kadyrova. Pod názvom "Anzor iz Veny" mal aj vlastný kanál na sieti YouTube, ktorý mal 12 600 sledovateľov.

 

img

 

Zadržanie dvoch mužov

Rakúska polícia v kauze zadržala dvoch Rusov - prvého, 48-ročného, v sobotu v Linzi, druhého 37-ročného sa podarilo zadržať v nedeľu. Podľa zatiaľ nepotvrdených správ najmenej jeden zo zadržaných je tiež čečenskej národnosti.

 

Chystaný protest

Ako informoval Kavkazskij uzel, v utorok sa pred ruským veľvyslanectvom vo Viedni uskutoční zhromaždenie na protest "proti politickým vraždám" kritikov Kadyrova a jeho režimu.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona