Obhajca Stanley Cupu zrušil tréningy, viacero hráčov je pozitívnych na COVID-19

NETKY.SK • 4 Júl 2020, 11:8 • 2 min
Obhajca Stanley Cupu zrušil tréningy, viacero hráčov je pozitívnych na COVID-19

ST. LOUIS - Úradujúci šampión hokejovej NHL St. Louis Blues hlási vo svojom tíme niekoľko pozitívnych testov na koronavírus. Zámorský klub reagoval uzavretím tréningového centra a zrušením všetkých tréningov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Konkrétne mená nie sú známe 

Blues nezverejnili počet ani mená infikovaných hráčov, podľa denníka St. Louis Post-Dispatch by medzi nakazenými nemali byť tréneri či členovia realizačného tímu. Niekoľko hokejistov St. Louis už začalo v tímovom zariadení s dobrovoľnými tréningami na ľade v rámci druhej fázy pred reštartom ligy, po pozitívnych testoch však museli v piatok prestať trénovať.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa St. Louis Blues (@stlouisblues),

 

Na víkend neboli plánované žiadne tréningy, tréningové centrum by mali znovu otvoriť v pondelok.

 

Veľké využitie 

Podľa TSN využívala tréningové zariadenie "bluesmanov" Centene Community Ice Center v Marylande aj široká verejnosť. "Nebudeme bližšie komentovať situáciu. Môžem však potvrdiť, že klub urobil všetky potrebné kroky na zabránenie šírenia vírusu, pozorne monitoruje situáciu a riadi sa zdravotnými protokolmi," povedal pre Post-Dispatch zástupca komisára NHL Bill Daly.

 

 

Čoskoro sa majú otvoriť kempy

V súčasnosti prebieha v zámorí druhá fáza pred reštartom ligy. Hráči môžu v tréningových centrách svojich klubov dobrovoľne trénovať na ľade v malých skupinách, pričom pravidelne absolvujú testy na COVID-19. Oficiálne prípravné kempy by sa mali otvoriť 10. júla.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Boston Bruins (@nhlbruins),

 

Reštart v Kanade 

Vedenie súťaže verí, že sezónu by mohli spustiť v závere júla či začiatkom augusta v dvoch mestách, ktorými by podľa TSN mali byť Edmonton a Toronto. Komisár NHL Gary Bettman už dávnejšie uviedol, že ani viacero pozitívnych testov medzi hráčmi nemusí nutne zmariť plány reštartu.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona