REPORTÁŽ: Rezort školstva očakáva od online dotazníkov posun vpred

NETKY.SK • 6 Júl 2020, 13:50 • 2 min
REPORTÁŽ: Rezort školstva očakáva od online dotazníkov posun vpred

BRATISLAVA - Práve ukončený školský rok 2019/2020 bol pre deti, rodičov a učiteľov nepochybne jedným z najnáročnejších. Ministerstvo školstva preto spustilo zber údajov o priebehu dištančnej výučby a o potrebách škôl. Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedla štátna tajomníčka ministerstva školstva pre národnostné školstvo a inkluzívne vzdelávanie Monika Filipová.

slovakia

left justify in out

 

Dva druhy dotazníkov

Vzdelávanie na diaľku nám všetkým prinieslo množstvo výziev. Cieľom dotazníka je preto zistiť skúsenosti, postrehy a potreby každej základnej a strednej školy na Slovensku. Na tento účel Inštitút vzdelávacej politiky v spolupráci s Národným ústavom certifikovaných meraní vzdelávania pripravil dva krátke dotazníky - jeden pre riaditeľov škôl a druhý pre učiteľov základných a stredných škôl. 

 

"Údaje budú spracovávané anonymne. Predbežne v auguste by mal Inštitút vzdelávacej politiky vytvoriť evaluačnú správu a predstaviť výsledky," ozrejmila poverená riaditeľka Inštitútu vzdelávacej politiky Zuzana Baranovičová.

 

img

 

Informácie priamo od ľudí pracujúcich v školách nám pomôžu efektívnejšie nastaviť systém pomoci a podpory, ako aj pripraviť sa na prípadnú druhú vlnu pandémie. 

 

"Pre skutočné zmeny v školstve je potrebné, aby sme dokázali školám poskytovať včasnú, adresnú a najmä účinnú podporu. To sa nám podarí len vtedy, keď budeme dostatočne poznať potreby aj problémy, s ktorými sa stretávajú ľudia pracujúci v školstve,“ povedala štátna tajomníčka ministerstva školstva Monika Filipová.

 

img

 

Deti zo zlých sociálnych pomerov 
Dotazníky poskytujú všetkým osloveným priestor vyjadriť sa, akým problémom v posledných mesiacoch čelili, či im pomohli rôzne podporné opatrenia a aký typ pomoci by do budúcnosti privítali. "Zaujímať nás bude aj to, aké vzdelanie na diaľku dostali deti zo sociálne znevýhodneného prostredia," podotkla Filipová.

 

img


Rezort školstva zároveň ubezpečuje všetkých oslovených riaditeľov ako aj učiteľov, že získané informácie nebudú slúžiť na hodnotenie jednotlivých škôl.

Riaditelia škôl dostali vo štvrtok 2.júla 2020 e-maily s odkazmi na vyplnenie elektronických dotazníkov. Vyplnenie dotazníka by im nemalo zabrať viac ako 15 minút. Dotazníky bude možné vypĺňať do 10. júla 2020.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona