S Mariánom Čišovským sa prišli rozlúčiť najbližší aj fanúšikovia

NETKY.SK • 3 Júl 2020, 17:2 • 2 min
S Mariánom Čišovským sa prišli rozlúčiť najbližší aj fanúšikovia

BRATISLAVA - V dnešných hodinách popoludní sa najbližší aj fanúšikovia naposledy rozlúčili s bývalým slovenským futbalovým reprezentantom Mariánom Čišovským. Ten vo veku 40 rokov v nedeľu 28. júna prehral viacročný boj nevyliečiteľnou chorobou (ALS).

slovakia

left justify in out

Tam, kde hral naposledy 

Statočne s ňou bojoval šesť rokov. Zanechal po sebe manželku a tri deti. Smútočný obrad sa konal v Plzni, teda v meste, kde strávil posledné sezóny kariéry a žil tam aj počas boja s chorobou.

 

img


"Srdečne ďakujeme každému za tichú spomienku na Mariána. Ďakujeme za prejavy sústrasti a kvetinové dary, ktorými sa snažili zmierniť náš žiaľ. Veľké ďakujem patrí futbalovému klubu Viktoria Plzeň. Zároveň by som chcela poprosiť médiá o rešpektovanie nášho súkromia," poďakovala za najbližšiu rodinu vdova po zosnulom futbalistovi Martina Čišovská.

 

Vedenie Plzne aj spoluhráči 
Na poslednej rozlúčke v Plzni nechýbali Čišovského bývalí spoluhráči a blízky priatelia Matúš Kozáčik s Marekom Bakošem. Prišli aj šéfovia plzenského futbalu Tomáš Paclík a Adolf Šádek.

 

Reprezentácia
Bývalý skvelý obranca Čišovský odohral 15 zápasov v reprezentačnom tíme Slovenska. V roku 2010 bol blízko účasti na MS v Juhoafrickej republike, ale prišiel o ňu pre zranenie. Bol aj súčasťou tímu SR do 21 rokov, ktorý na ME tejto vekovej kategórie v roku 2000 v Bratislave skončil na 4. mieste a vybojoval si účasť na olympijských hrách v Sydney.

 

img

 

Bohatá klubová kariéra

Na klubovej úrovni sa rodák z Humenného stal trikrát majstrom Slovenska. Dvakrát sa mu to podarilo v drese Interu Bratislava (2000 a 2001) a raz v Artmedii Petržalka (2008). Jeden titul pridal aj v najvyššej českej súťaži s Plzňou, a to v ročníku 2012/2013. V zahraničí pôsobil aj v rumunskom tíme Politehnica Temešvár.

 

Skórujúci obranca 

Čišovský bol elegantný stopér, ktorý vedel strieľať góly. V českej najvyššej súťaži v drese Plzne dosiahol 12 gólov, najčastejšie hlavou po rohových kopoch. V dresoch Interu Bratislava, MŠK Žilina a Artmedie Petržalka sa gólovo presadil dovedna 30-krát.

 

img


V Plzni bol stále súčasťou klubu, či tímu. Keď Viktoria slávila v rokoch 2015 a 2016 titul, nechýbal na pódiu so spoluhráčmi, v roku 2018 sa radoval s nimi, ale už v súkromí. Hoci sa se naposledy na ihrisku predstavil 29. marca 2014, na súpiske mužstva jeho meno figuruje dodnes, s jemu vlastným číslom 28.

 


 

Strašná choroba
Chorobe ALS pred troma rokmi podľahol aj francúzsky tenista Jerome Golmard a o čosi skôr aj bývalý český predseda vlády Stanislav Gross. Azda najznámejším človekom spomedzi tých, ktorí prehrali boj s touto zákernou chorobou, bol anglický fyzik, kozmológ a matematik Stephen Hawking.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona